Ahk header ny2

"Vi stärktes av prestationen"

Publicerad 2024-04-10 10:05
Bb231129jj037
William Törnqvist svarar på frågor inför onsdagens avgörande bortamatch.

Alingsås HK åker ner till Skåne under onsdagen med kniven mot strupen. Läs assisterande tränare William Törnqvists tankar inför kvartsfinal 3:5.

Efter söndagens mycket tunga förlust på hemmagolvet i Estrad ligger herrlaget under med 0–2 i matcher mot Ystads IF. Därmed måste AHK vinna på onsdag kväll för att hålla semifinaldrömmen vid liv. Vid förlust är säsongen över. Precis som Mikael Franzéns epok i Alingsås HK.

– Jag förväntar mig att vi ska spela med hjärtat utanpå tröjan och göra precis allt som står i vår makt för att ta tillbaka matchserien till Estrad, där vi är starka och gärna vill uppleva det trycket som var sist. Vi ska vara desperata, menar William Törnqvist, assisterande tränare.

Hur vill du kommentera matchen i söndags?

– Så som matchen blev var det jäkligt surt givet den prestationen vi gjorde, som var riktigt stark. Men vi har inte så mycket val än att ta med oss den prestationen och finslipa detaljerna. Förhoppningsvis behöver vi inte prata om marginaler och stolpe ut efter onsdagens match.

– Även om det var surt att torska kändes det som att vi stärktes av prestationen, fortsätter Törnqvist.

Kan du se några mönster mellan match 1:5 och match 2:5?

– Egentligen har det varit två ganska olika matcher. Det som har varit likt är vår ojämnhet i matcherna. Våra sämre perioder i både match 1 och match 2 var för dåliga. Men sett till matchbild var det annorlunda. Vi vann exempelvis kontringsmatchen i match 1 men förlorade den i match 2. Och i söndags spelade vi mycket 7-6, vilket vi fick träff på. Men än så länge tenderar vi att vara ojämna och det vill vi såklart jobba bort.

I söndags medverkade ej Benjamin Helander (vad), Oscar Gentzel (fot) och Adam Jöhnsson (underkroppsskada). Dessutom var avstängde Johan Nilsson på läktaren. Huruvida de tre förstnämnda kommer till spel på onsdag är tveksamt.

Är det en nödvändighet för er att spela 7-6 med tanke på skadeläget?

– Ja, det är nog en stor sannolikhet att vi praktiserar 7-6 för att kunna dra ner på tempot i matchen. Vi gjorde ändå 13 mål på det i söndags, vilket är mer mål än vad vi har gjort på 7-6 hela säsongen.

Hur ser du på att tre spelare skadar sig ungefär samtidigt, mitt i brinnande kvartsfinalserie?

– Det klart att det är olyckligt. Men det är så vår säsong har sett ut. Det är ganska få matcher som vi har spelat med fullt lag. Vi har varit bra under säsongen på att hantera det. Vi tappade exempelvis vår skyttekung Mathias Pedersen i höstas och har fått hantera det. Sen får man analysera efter säsongen om det är en slump att alla tre skadade sig till slutspelet eller något annat.

Är du nöjd med hur ni har hanterat Ystads skytte från nio meter?

– I andra halvlek i söndags fick vi bra träff. Men svårigheten i deras spel är att de är starka på alla positioner och har en fin bredd. Man kan inte offra någonting för då är de ganska duktiga på att straffa oss. Även om vi är medvetna om deras skytte gör det inte Elliot Stenmalm och Kasper Palmar till sämre skyttar. När vi har varit för höga och för tidiga upp på dem har de hittat in till Anton Månsson på linjen, alternativt hittat ut på kanterna.

Matchen mellan Ystad och Alingsås börjar klockan 19.00 på onsdag kväll och visas på Stures Sportbar och på Handbollsligan Live.

Md logo 2
ANMÄLAN ÄR ÖPPEN - VÄLKOMMEN TILL ALINGSÅS OCH KEMPA HANDBALLSCHULE 2024!!
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub