Ahk header ny2

Försäkring vid skada

Licenser och försäkring - vid skada

Har du skadat dig när du spelat handboll? Hur är du försäkrad? Här hittar du information om vart du kan få snabb bedömning av din skada och hur du anmäler din skada till försäkringsbolaget. Även en information om hur försäkring och licensen hänger ihop.


Svenska Handbollförbundet & Gjensidige

Från den 1 oktober 2017 bytte Svenska Handbollförbundet försäkringsbolag. Gjensidige Försäkring blev då ny försäkringsgivare.

Tillsammans med Gjensidige har SHF sett över och moderniserat försäkringen. Man har satsat på att skapa ett aktivt stöd för alla att komma tillbaka till handbollen efter en eventuell skada. Akut- och invaliditetsersättningen för skador som ger mindre än 10% medicinsk invaliditet har bytts ut mot en ny tjänst som kallas "Aktiv vård". Tjänsten är en telefonservice dit man kan ringa vid skada eller symtom och få direkt rådgivning av legitimerad fysioterapeut.

Telefonnumret vid skada är: 0771 - 326 326

Skada kan även anmälas via: www.gjensidige.se/handboll.


Registrering av spelare

Alla lag från U15 år och uppåt skall ha en laglicens.

Dock vill Svenska Handbollförbundet att alla spelare registreras - oavsett ålder. Det sistnämnda är för att vi inom handbollen skall få en bättre överblick över hur många ungdomar som spelar handboll. Det blir allt viktigare, inte minst vid jämförelser med andra idrotter och vid tilldelningen av ekonomiska medel från Riksidrottsförbundet (RF), att kunna visa hur många vi är.


Försäkringsinnehåll

I försäkringen ingår som tidigare ersättning för de kostnader som uppstår vid ett akutbesök hos läkare (resor och sjukvårdskostnad) - max 500:-, samt för tandskador, medicinsk invaliditet >=10%, sönderklippta kläder och dödsfall. Dessutom ingår krisförsäkringen.

• Alla som omfattas av full licens, från A-ungdom, har samma försäkringsnivå.

• Lag som sätts samman för enstaka event i Rullstolshandboll, Gående handboll eller annan tillfällig aktivitet, omfattas inte av "Aktiv vård", men av alla övriga moment.

• Ungdomar som spelar i lag upp till 15 år omfattas i samma omfattning som de licensierade spelarna inkl. "Aktiv vård".

Md logo 2
ANMÄLAN ÄR ÖPPEN - VÄLKOMMEN TILL ALINGSÅS OCH KEMPA HANDBALLSCHULE 2024!!
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub