Alings s header

USM finalsteg 5

Publicerad 2022-05-09 14:19
Usm steg5 p16 2
I helgen var Alingsås P16-15 i Uppsala för att tävla om att att bli bäst i Sverige. Förutsättningarna inför helgen var följande: 8 av 108 lag hade lyckats kvalificera sig till finalhelgen. Dessa 8 lag delades in i två grupper om 4. 1an och 2an i varje grupp kvalificerade sig till semifinal och chans på final. 3an och 4an spelade placeringsmatch på söndagen. Tränare Simon Nilsson tar oss med på helgens USM-resa.

Alingsås HK kliver in i helgen med en tydlig målsättning att vi ska visa vad vi går för, kämpa till slutsignalen ljuder och ge oss själva så goda förutsättningar som möjligt att vinna guldet. Den interna målsättningen var att vinna sista matchen oavsett placeringsmatch eller final.

Match 1 • Önnereds HK 1 - Alingsås HK 30-21 (14-8)
På pappret helgens tuffaste match, Önnereds HK 1 förhandstippade att vinna guldet. Vi startar matchen helt okej håller jämna steg med motståndarna i 12 minuter innan de lägger i ytterligare en växel. De springer iväg i målprotokollet samtidigt som vi blir stressade och tar felbeslut.

Andra halvlek börjar på samma sätt som första halvlek slutar, vi slarvar med vårt eget spel samtidigt som Önnered har tålamod och sakta med säkert springer ifrån.

Matchens MVP: Oskar Dahlin (MV)
Målskyttar: Maximillian Berg 5, Melwin Hagström 3, Samuel Oderbrant 3, Noel Hurtig 3, Alexander Fransson 2, Hugo Lignell 2, Anton Ågren 1, Noah Olsson Skyllerström 1, Arvid Andersson 1

Match 2 • HK Silwing Troja - Alingsås HK 22-31 (12-17)
Med en enorm revanschlust och vilja att vinna går vi för första gången i helgen in med ett favoritskap inför matchen. Ett Silwing Troja som likt oss åkt på en tuff förlust första matchen (mot gruppens andra favorit Lödde Vikings HK). Två lag som mer än allt ville vinna. Även denna matchen börjar jämnt, vi byter mål med varandra och båda lagen känner på varandra. 11 minuter in i matchen vid ställning 6-6 tar vi kommando och lyckas skapa avstånd till motståndarna. De sista 15 minuterna av första halvlek bar frukt till en fortsatt forcering i andra halvlek och vi kan springa iväg på planen och likaså i målprotokollet.

Matchen MVP: Melwin Hagström (M9)
Målskyttar: Melwin Hagström 8, Noel Hurtig 5, Arvid Andersson 4, Ture Herbertsson 3, Emil Fransson 2, Hugo Lignell 2, Samuel Oderbrant 2, Simon Roos 2, Noah Olsson Skyllerström 1, Anton Ågren 1, Maximillian Berg 1.

Match 3 • Alingsås HK - Lödde Vikings HK 19-29 (8-15)
Inför denna matchen var förutsättningarna glasklara. Vid vinst spelar vi semifinal sås söndagen. Vid lika eller förlust blir det placeringsmatch om 5-6 plats. Återigen kliver vi in i en match som underdogs. Lödde Vikings med Ola Månsson på bänken och sonen Axel på plan (ny skrivet a-lags kontrakt med Lugi HF). Tuff uppgift, men inte omöjlig.
Till skillnad från våra 2 tidigare spelade matcher tappar vi mark redan i början av matchen. Lödde spelar ett disciplinerat offensivt försvar och tar vara på sina chanser i anfallet. Vi spelar knackigt framåt och oorganiserat bakåt.
En enorm uppförsbacke ska bestigas i andra halvlek, vi är rörande överens om att ingenting är omöjligt och att vi ska göra allt för att vända matchen. 5 minuter in i andra halvlek har i tagit oss i kapp och är bara 4 mål bakom Lödde. Där och då hade vi en bra känsla på plan.
Men tillfälligheter som missade frilägen och trötthet gör att Lödde återigen sticker ifrån och vi orkar inte resa oss igen. Därmed förlust och placeringsmatch om 5-6 plats på söndagen är ett faktum.

Matchens MVP: Maximillian Berg (M6)
Målskyttar: Noel Hurtig 4, Maximillian Berg 3, Melwin Hagström 2, Arvid Andersson 2, Samuel Oderbrant 2, Alexander Fransson 2, Simon Roos 1, Noah Olsson Skyllerström 1, Emil Fransson 1, Hugo Lignell 1.

Match 4 • Alingsås HK - H43 Lund HF 19-24 (11-15)
Säsongens sista match, finalhelgens sista match. En kamp om vilka som ska bli det 5e respektive 6e bästa laget i Sverige. Sista matchen ska vinnas, sa vi. Matchen börjar jämnt och efter halva första halvlek spelad står det 7-7 på tavlan. Känslan då är att vi styr matchen och är det bättre laget, men kan inte riktigt sticka ifrån. Istället blir det en scenförändring där H43 kopplar kommande i matchen och sticker ifrån strax innan halvtidsvila, mycket till följd av bra spel, men också individuella misstag och slarv.
Vi jagar egentligen hela andra halvlek men kommer inte närmre en 19-21. Orken tryter och vi får i år nöja oss med att vara det 6e bästa laget i Sverige.

Matchens MVP: Arvid Andersson (V9)
Målskyttar: Arvid Andersson 5, Noel Hurtig 3, Simon Roos 2, Maximillian Berg 2, Samuel Oderbrant 2, Hugo Lignell 2, Ture Herbertsson 1, Oskar Dahlin 1, Noah Olsson Skyllerström 1.

// Simon Nilsson

AHK gratulerar och tackar Simon, David, Victor och Marcus samt alla spelare i P16-15 till en fantastisk prestation!

Maria Sundén
Md knapp handballschule
Alingsås Handballschule är tillbaka • sommaren roligaste handbollsläger! Pojkar och flickor födda 2008-2010 är välkomna med sin anmälan som ni hittar med ett tryck på bilden.
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Md vm23 320x320
Md vm23 640x320 foreningsbiljetter
Här kan du köpa Föreningsbiljetter. Begränsat antal.
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md logo
Md hl a
Md atg primary fovanta dig mer
Md jula
Md c more no box logo core rgb  002
Md fristads
Md kop din biljett har
Md 2021 stor
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub