Ahk header ny2

"Uppfostrat mig till den jag är idag"

Publicerad 2024-03-28 11:40
Samuellindberg
AHK-aktuella Samuel Lindberg inför torsdagens möte i Estrad.

Inget ansikte i Amo HK är lika bekant för AHK-publiken som Samuel Lindberg. Högersexan representerade AHK mellan 2016 och 2022 och är sedan i vintras klar för en återkomst i klubben. Till sommaren ansluter han till herrlaget.

Men innan dess ska han hjälpa Amo säkra kontraktet i Handbollsligan. Nykomlingarna från småländska Alstermo ligger på en tiondeplats i tabellen inför den sista omgången.

– Om stjärnorna står rätt har vi säkrat ingenmansland på torsdag, säger Samuel Lindberg.

De som utmanar Amo är Hallby som ligger en poäng bakom smålänningarna. Om Hallby vinner borta mot Kristianstad är Amo tvungna att vinna mot Alingsås. Annars blir det negativt kvalspel.

– Vi har det i egna händer ändå, vilket jag tycker är viktigast. Annars hade man haft lite mer magont, berättar Samuel, som alltså leder den interna skytteligan i Amo med 110 gjorda mål.

– Jag är glad över att mitt straffskytte börjar komma på plats. Jag känner att jag har gjort det jag kunnat i den här lilla byn.

Hur har miljöombytet varit från Göteborg till Alstermo?

– Det var större än vad jag trodde på förhand. Det är väldigt hemtrevligt om man väljer att stanna här. De tar hand om en, och man blir nära alla som är engagerade i klubben. Det är väldigt många som trivs bra här.

Hur motiverar du klubbytet till Alingsås?

– Jag blev väldigt intresserad när jag fick höra att Mattias Flodman skulle ta över. Det var "Matte" som fick mig att utvecklas ännu mer, under den perioden han var i AHK. Sen har jag en väldigt duktig flickvän som spelar handboll också. Jag försöker komma upp till hennes nivå. Det tror jag att jag kan lyckas med i Alingsås.

Du har synts en del i Nolhaga under vintern. Vill du förklara dig?

– Ja, jag har en flickvän som heter Kajsa Lindberg Blohm och som spelar som högernio i AHK:s damlag. Jag försöker spendera så mycket tid som möjligt med henne, så därför har jag varit i Nolhaga. Det har varit väldigt roligt.

Stämmer det att ni ska flytta till stan i sommar?

– Ja, det stämmer. Vi har köpt lägenhet. Det är ett stort steg för mig att på riktigt klippa navelsträngen från Göteborg (skratt). Sen har Kajsa tryckt på den flytten väldigt hårt. Hon har satt ner foten och sagt att det är dags att bo i Alingsås nu. Den inflyttningen ser jag fram emot jättemycket.

Under torsdagskvällen ställs Samuel Lindberg mot Benjamin Helander i en spännande duell längs kanten.

– På något sätt har "Benji" blivit en ännu bättre handbollsspelare. Man trodde att han inte kunde bli bättre. Jag tycker nog att han är ligans bästa kantspelare. Han har mognat mycket i sitt spel och öser in mål. Men han ska inte ha lika kul mot mig, det kan jag lova.

I samband med serieepilogen mot Amo kommer också Mikael Franzén att hyllas. "Frasse" lämnar AHK i sommar efter tolv år i klubben.

– Jag mötte "Frasse" när jag var 18 år gammal på centralstationen i Göteborg. Det var då jag tänkte börja min resa i AHK:s seniorverksamhet. Han tog en kaffe med mig och lade alla kort på bordet. Hur det skulle se ut och så vidare. Han välkomnade mig in i laget och gjorde mig till en del av gänget. Hans personlighet att smittat av sig på mig väldigt mycket. Han har uppfostrat mig till den jag är idag, vilket jag är evigt tacksam för. Hans förberedande arbete inför matcherna är nog det bästa som jag har varit med om. Statistiken, procenten, allt egentligen. Den rutinen har större påverkan än vad man tror.

Hur ska ni i Amo göra för att välta Franzéns AHK?

– AHK hotar ju från alla håll och kanter. Men på senare tid tycker jag att Hellgren har agerat spelmotor i anfallsspelet. Så det gäller att ha koll på honom och sen Johan Nilsson med sin fart och Granlund med sitt skytte. Sen måste vi vara kliniska framåt. Man kan inte dra till med något "feel good-skott", för då sticker han där på vänsterkanten. Om man ska vinna mot Alingsås i Estrad måste man vara redo för operation i anfallsspelet. Vi ska spela anfallshandboll med kirurgisk precision.

Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub