Ahk header ny2

Tvåmålsseger i Kristianstad

Publicerad 2023-09-14 00:55
23 25
AHK utslagna i ATG Svenska cupen.

Med ett underläge på åtta bollar från den första åttondelsfinalen (22–30) var det närmast en omöjlig uppgift som väntade Alingsås HK på onsdagskvällen. Mikael Franzéns gäng behövde vinna med minst åtta bollar nere i Kristianstad Arena för att hålla drömmen om avancemang i ATG Svenska cupen vid liv.

AHK vann visserligen matchen - men inte med tillräckligt stor marginal. Slutsiffrorna skrevs till 23–25.

– Vi är glada över segern. Det tycker jag vi ska vara. Sen hade vi satt oss i en dålig sits efter första mötet. Men vi åkte ner hit med inställningen att vinna, vilket vi gjorde, kommenterade Franzén efter matchen.

Bästa målskyttar blev kantlirarna Jesper Filén och Rasmus Torbjörnsson med fem mål vardera. Bäste AHK-spelare blev dock Rickard Frisk.

– Frisk var jätteduktig idag. Han måste haft över 50% i räddningar i första halvlek, och i ärlighetens namn är det lite dåligt av oss att inte utnyttja hans målvaktsspel bättre idag. Det var helt okej i andra halvlek, men i första borde vi gjort det lite bättre, menade "Frasse".

Den stora förbättringspotentialen i AHK:s spel ligger alltjämt i offensiven. I första halvlek gjorde man endast sju mål (exklusive shoot-outs).

– Vi var lite sega ur blocken. Sen behöver vi få till bättre starter i vårt anfallsspel. Det var ganska blekt idag. Vi behöver vara hårdare och tydligare i våra satsningar och var man ska komma på växel.

Onsdagens match var i och med uttåget den sista inför premiären i Handbollsligan herr nästa vecka. Den 20 september klockan 19.00 möts Alingsås HK och Lugi HF i Estrad.

IFK Kristianstad – Alingsås HK 23–25 (11–9)

KRI: Anton Halén 7, Anton Hallbäck 4, Albin Leyman 3, Emil Frend Öfors 3, Zoran Bozic 2, Ludvig Jurmala Åström 2, Philip Henningsson, Albin Selin.

AHK: Jesper Filén 5, Rasmus Torbjörnsson 5, Max Granlund 3, Johan Nilsson 3, Gustav Jönne 2, Alexander Regen 2, Albin Hägglund Junler, Adam Jöhnsson, Adam Svantesson, Jacob Lundahl, Fredrik Hellgren.

Straffar:

* KRI: 6/8.

* AHK: 3/5.

Utvisningar:

* KRI: 7x2 min.

* AHK: 5x2 min.

Domare: Markus Winberg & Michael Sandström.

Publik: 1 522.

Md logo 2
ANMÄLAN ÄR ÖPPEN - VÄLKOMMEN TILL ALINGSÅS OCH KEMPA HANDBALLSCHULE 2024!!
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub