Alings s header ny

Två nya år för Rasmus Torbjörnsson

Publicerad 2023-01-30 15:00
Rasmus torbjornsson pr
Ytterligare en pusselbit i Alingsås truppbygge inför nästa säsong är på plats. Målfarlige högersexan Rasmus Torbjörnsson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2025.

Rasmus Torbjörnsson, 26, kom till Alingsås redan som junior och gjorde sitt första mål för klubben hemma mot Barcelona i Champions League. Efter sin första säsong i Alingsås spelade Rasmus en säsong i Varberg och fem i Aranäs, varav tre i Handbollsligan, innan han 2021 värvades tillbaka till Alingsås.

– Jag trivs väldigt bra med alla i klubben och har ett stort förtroende för tränarna. Vi har ett spännande lag med få förändringar inför nästa säsong och jag hoppas att vi kan bygga vidare på det som vi nu påbörjat. Tycker att både laget och jag själv presterat på en bra nivå hittills, säger Rasmus Torbjörnsson.

Förra säsongen blev det 77 mål på 28 matcher för Torbjörnsson. Ett målantal han redan nu i stort sett matchat med sina 69 mål innevarande säsong. Totalt har det blivit 433 mål i högsta serien varav 147 för Alingsås. Säsongen 2020-21 var Rasmus tredje bästa målskytt i Handbollsligan med sina 159 mål.

– Jag vill och tror att jag kan fortsätta utvecklas och hoppas bidra så mycket jag kan till lagets framgångar. Det blir kul att se hur långt vi kan nå. Både laget och jag själv har en växel till att lägga i, säger Rasmus Torbjörnsson.

Det nya tvåårskontraktet gäller över säsongen 2024-25.


MIKAEL FRANZÉN, TRÄNARE: "Rasmus är en av ligans bästa högersexor som i år fått vara skadefri och därmed kunnat utveckla sitt spel i både anfall och försvar. Han gillar små vinklar i viktiga lägen och det hoppas vi få se mer av under våren och kommande säsonger."


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF
: "Rasmus är en viktig spelare som har blivit bättre under säsongen och som vi ser ännu mer potential i. Det känns mycket bra att behålla hans egenskaper i ytterligare två säsonger."

Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md  vist llerupp golvdekal final
Md 3 brands logo color rgb
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md logo
Md hl a
Md atg primary fovanta dig mer
Md jula
Md c more no box logo core rgb  002
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub