Ahk header ny2

Tio frågor med Elle Månriddare

Publicerad 2024-02-09 11:22
Bb221126jj017
Snack om Ingared, Ewerman och serietidningar. Dessutom svarar Elle på Hovisalos huvudbry.

På lördag 10 februari klockan 16:00 möts Alingsås HK och Eskilstuna Guif i Nolhagahallen. Inför mötet med seriejumbon tog undertecknad ett snack med Elle Månriddare. 22-åringen, som har tillhört klubben sedan 2017, ger svar på tio frågor samt Jalle Hovisalos huvudbry.

***

1. Du torde ha ett av handbollssveriges bästa efternamn. Kan du förklara ursprunget bakom efternamnet?

– Det kommer faktiskt från en serietidning som heter Månriddaren. Det var pappas idé. Han hittade väl den i en serietidningsbutik. Jag kan säga att efternamnet inte går obemärkt förbi. Man blir ihågkommen och det ska alltid kommenteras. Det är kul.

2. Vad var det bästa med resan till Boden förra helgen?

– Det var ju nattåget från Stockholm. Det var otroligt kul. Jag sov kanonbra, men jag tror inte att hela laget gjorde det. Allt var typ bra. Det var definitivt ett minne för livet.

3. Ni förlorade matchen mot serieledarna med fyra bollar 20–24. Vad finns att ta med sig från Boden-matchen?

– Isabelle Ranch hade en av sina bästa matcher den här säsongen. Hon gjorde det grymt bra både bakåt och framåt. Sen tycker jag att vår attityd och energi var bra. Vi visste att det här var ingen match som vi egentligen skulle ha. Så vi körde bara på. Självklart hoppas jag på samma "go" i laget nu mot Guif.

4. Ni fick Kajsa utvisad i matchen mot Boden. Kajsa leder skytteligan i damallsvenskan med 102 gjorda mål. Hur stor skillnad är det på ert spel med och ert spel utan Kajsa?

– Oj, svårt att säga. Jag kan säga att det är väldigt stor skillnad mellan en vänsterhänt på högernio och en högerhänt på högernio. Men alla lag vet att Kajsa gör mycket i vårt spel. Därför har de extra koll på Kajsa, vilket ger oss andra fina lägen. Hon bidrar med väldigt mycket till oss andra.

5. På sistone har du fått spela trea ihop med Josefin Ewerman. Hur gick det till, och hur är det att spela tillsammans med "Jossan"?

– Ja, det är lite komiskt faktiskt. När jag hade Martin Lernås som tränare under mina ungdomsår spelade jag en hel del mittförsvar. Sen när jag hade Amanda Forsberg Vallin i damlaget bytte jag anfall-försvar och spelade bara framåt. Nu är det tvärtom, nu byter försvar-anfall och spelar bara bakåt. Jag vet inte vad som hände där. Men jag tycker att det är väldigt enkelt att spela med "Jossan". För mig är det mest att bara rensa bakom när hon går ut och smäller. Man litar på henne.

6. Är du en försvarsspecialist "in the making", så att säga?

– Haha nja, det vete fasen. Det klart man vill vara en tvåvägsspelare. Men nu har det inte gått så bra för mig framåt. Så då är det väldigt kul att spela försvar. Det känns som en viktig roll.

7. 2017 bytte du från din moderklubb IK Baltichov till Alingsås. Varför då?

– Jag hade faktiskt spelat ett år i Alingsås innan 2017, men jag bytte tillbaka till Baltichov. Det var bara en snabb visit. Men 2017 började jag Niu på Alströmergymnasiet. Så då bytte jag lag för gott. Martin Lernås var faktiskt en bidragande orsak till det bytet. Jag tänkte inte gå Niu från början, men Martin ville gärna det.

8. Du jobbar som brevbärare till vardags. Vad är det bästa med att jobba som brevbärare?

– Nu har jag gjort det i tre och ett halvt år. Det bästa är väl att ha koll på var alla bor, haha. Det är gött. Man åker runt i en bil och lyssnar på musik och poddar. Jag lyssnar på all typ av musik. Country är nice.

9. Vad är det bästa med att växa upp i Ingared?

– Ingared var ju ingen händelserik förort, så jag skulle säga lugnet. Det var lugnt och skönt.

10. På lördag ställs ni mot Eskilstuna Guif. Ni besegrade Guif på bortaplan i höstas med nio bollar. Vad kan du berätta om motståndet?

– Jag minns inte så mycket av den matchen faktiskt. Men jag minns att vi inte behövde överprestera. I den matchen saknade de Maja Appelgren. Hon är absolut en av deras bättre spelare. Men på en bra dag är det inte många som kommer igenom vårt försvar. Så om det är stabilt tror jag att det kan gå vår väg.

***

Hovisalos huvudbry

Hur skall vi få alla niometersspelare i damlaget att sticka dit näsan i första hand än att fokusera på vidarespel?

– Jag förstår Jalles fråga. Ibland kan det bli lätt att man kanske passar vidare till Kajsa för att hon kan lösa det. Men på sistone tycker jag att vi har blivit bättre som lag på att ta för oss i anfallsspelet. Kollar man på de tre senaste matcherna har exempelvis Ranch gjort sammanlagt 18 mål. Det är sånt som har gjort att vi har vunnit två av de tre senaste matcherna.

Matchen mellan AHK och Eskilstuna Guif spelas klockan 16:00 lördag 10 februari. Biljetter köps på plats i Nolhagahallen.

Foto: Bildbyrån

Olof Thyrelius Ericson
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub