Ahk header ny2

Seriepremiär för damlaget

Publicerad 2022-09-28 10:59
Klunga
På söndag är det äntligen seriepremiär för damlaget som tar sig an S-hof hemma i Nolhaga. Tränare Amanda Forsberg Vallin är nöjd med försäsongen och tycker att laget ser bra ut inför premiären.


Hur är läget i laget?

– Det har sett väldigt bra ut på träningarna senaste veckan. Bra närvaro både fysiskt och mentalt. Vi har kunnat spela mycket och det märks på tjejerna att premiären närmar sig när kvalitén höjs och det smälls på lite mer.


Är ni där ni vill vara inför premiären?

– Jag tycker det. Det är svårt att jämföra med en coronasäsong men ingången i den här säsongen har varit bättre än den förra och vi har haft fler grunder på plats tidigt vilket gjort att vi kunnat fokusera mer på spel än på passningskvalitet. Det finns en härlig dynamik och träningskultur i gruppen och de juniorer som kommit upp och fyllt ut truppen har verkligen bidragit.


Hur vill du sammanfatta försäsongen?

– Tyvärr lite för många skador totalt sett men spelmässigt har det varit bra med segrar mot bra motstånd, även om vi inte får vara nöjda med det nu när serien startar. Alla i den här truppen vill något med sin handboll och det gör det ganska enkelt att som tränare få till ett bra upplägg med bra träningar.


Vad kommer publiken att få se av Alingsås den här säsongen?

– Vi ska spetsa till prestationen ytterligare med ett ännu bättre anfall och ett försvarsspel där det smäller ännu mer. Sen ska vi ha fler snabba mål och såklart mycket hjärta i det vi gör.


Hur ser målet för säsongen ut?

– Vi ska tillhöra toppen. Det finns några lag som blir tuffa utmanare, främst Kristianstad och S-hof men även Drott och kanske någon bubblare därunder. Topp tre är ändå det vi strävar efter.


Det blir tuffast tänkbara start med matcher mot S-hof och Kristianstad?

– Ja vi startar tufft även den här säsongen men vi behöver bra motstånd och jag tycker att vi ligger bra till inför de första matcherna. Det kommer säkert bli jämna matcher där tillfälligheter kan avgöra men vi ska hålla en hög nivå säsongen igenom.


Alingsås HK - HK S-hof

Söndag 2 oktober klockan 16:00, Nolhagahallen


Stream (59 kr):

Alingsås HK - HK S-hof (solidsport.com)


Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub