Alings s header

Säsongen slut för herrlaget

Publicerad 2022-04-30 20:03
Bb220420jj029
Tremålsseger hemma mot Baia Mare räckte inte.

Det blir ingen final i European Cup för Alingsås HK. Vinstmarginalen i dagens returmöte var inte tillräckligt stor. Slutresultatet 31–28 gör att AHK förlorar dubbelmötet mot Baia Mare med 57–60.

AHK hade ett tufft utgångsläge inför lördagens returmatch i Estrad. I Rumänien förra veckan föll Mikael Franzéns mannar med 28–34, vilket innebar att hemmalaget var tvungna att vinna med minst sex bollar.

I halvtid var läget i dubbelmötet oförändrat; 10–10 visade resultattavlan på jumbotronen i Estrad. Spelmässigt var både huvudtränare Franzén och lagkapten Barud rörande överens om att AHK inte fick betalt för sitt goda försvarsspel.

– I första halvlek tog vi inte vara på våra lägen. Vi kunde aldrig dra ifrån, kommenterade Barud, som tillsammans med Adam Svensson, William Andersson Moberg, Samuel Lindberg och Daniel Blomgren nu lämnar AHK. Kvintetten tackades av på innerplan strax efter slutsignal.

För Baruds del var detta sista matchen i karriären.

– Jag får se hur jag känner mig i höst när allting har dragit igång igen. Men det blir en lättnad över att inte behöva vara någonstans på eftermiddagarna, säger Barud med ett leende på läpparna.

Semifinal 2 I European Cup ramades in av en lojal och röststark hemmaklack. På Estrads ena långsida samlades mängder av unga alingsåsare som gjorde sitt för att stötta herrlaget på plan.

I andra halvlek lyckades inte AHK få matchen dit de ville. Gästande Baia Mare visade stor rutin när de bevakade sin sexmålsledning från första mötet.

Segermarginalen blev till slut tre bollar stor för AHK, som vann 31–28. Daniel Blomgren drog ett stort lass i matchens slutskede och avslutade sin sejour i AHK med att göra nio mål.

Efter matchen var Franzén besviken över AHK:s säsong i stort.

– Vi fick inte till pricket över i:et. Vi får rannsaka oss i ledarteamet. Vi har inte fått ut max av det här laget. Det har varit en guppig säsong. Vi har slitit utan resultat.

Hur ser framtiden ut för AHK?

– Vi är nöjda med det vi får in. Men vi är inte nöjda med den här mellanmjölkssäsongen. Med AHK-mått mätt är det här inte okej, oavsett skador, fortsatte Franzén.

Nästa tävlingsmatch spelas i augusti då ATG Svenska cupens gruppspel drar igång på nytt. Såväl herrlaget som damlaget är kvalificerade till gruppspelet, där Sveriges 32 bästa lag på dam- och herrsidan gör upp om 16 åttondelsplatser.

Alingsås HK – CS Minaur Baia Mare 31–28 (10–10)

AHK: Daniel Blomgren 9, Jonathan Sandberg 5, Mathias Pedersen 5, Jesper Filén 4, Fredrik Hellgren 2, Samuel Lindberg 2, Rasmus Torbjörnsson, Jacob Lundahl, Mathias Møller, Niclas Barud.

BAI: Calin Mihai Cabut 8, Anderson Da Silva Mollino 6, Stevan Vujovic 5, Stefan Vujic 3, Milan Kort 3, Tomas Cip, Lucas Sabou, Erik Pop.

Målvakter:

* AHK: Rickard Frisk 15/40=37%, Emil Holmberg Schatzl 2/5=40%.

* BAI: Anton Terekhov 9/32=28%, Barna Buzogany 1/9=11%.

Utvisningar:

* AHK: 5x2 min.

* BAI: 2x2 min.

Startsjuan: Rickard Frisk, Christoffer Thor, Niclas Barud, Rasmus Torbjörnsson, Daniel Blomgren, Mathias Møller & Mathias Pedersen.

Domare: Ozren Backovic & Mirko Palackovic.

Publik: 919.

Md knapp handballschule
Alingsås Handballschule är tillbaka • sommaren roligaste handbollsläger! Pojkar och flickor födda 2008-2010 är välkomna med sin anmälan som ni hittar med ett tryck på bilden.
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Md vm23 320x320
Md vm23 640x320 foreningsbiljetter
Här kan du köpa Föreningsbiljetter. Begränsat antal.
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md logo
Md hl a
Md atg primary fovanta dig mer
Md jula
Md c more no box logo core rgb  002
Md fristads
Md kop din biljett har
Md 2021 stor
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub