Ahk header ny2

Samuel Lindberg återvänder till AHK

Publicerad 2023-12-01 09:58
Samuel lindberg pr
Alingsås har gjort klart med sitt första spelarförvärv inför kommande säsong och det blir en återvändare i form av högersexan Samuel Lindberg, som tidigare spelat sex säsonger i klubben.

– Jag håller mina år i Alingsås väldigt kärt. Det var där jag utvecklades till den spelare och person jag är i dag och jag har många fina minnen från den tiden. Dessutom återkommer Mattias Flodman som hade stor del i min utveckling, säger Samuel Lindberg.

Lindberg kom till Alingsås 2016 och tog för varje säsong en större plats i truppen. Säsongen 2019-20 blev hans hittills målbästa med 155 mål och en sjätteplats i skytteligan. Efter totalt 173 matcher och 497 mål för Alingsås så lämnade Lindberg 2022 för spel i Redbergslid. Där blev det dock bara ett fåtal matcher innan han lånades ut till HSG Nordhorn-Lingen i den tyska andradivisionen, där han blev lagkamrat med Alingsåsbekantingen Markus Stegefeldt. Totalt blev det 32 matcher och 109 mål i Tyskland innan Samuel inför den här säsongen skrev på för nykomlingen Amo i Handbollsligan.

– Jag har kanske inte förändrats så mycket som spelare under tiden jag varit i andra klubbar men jag har lärt mig att hantera både med- och motgångar och blivit starkare mentalt, vilket jag tycker är en viktig egenskap, säger Lindberg.

Innevarande säsong har Lindberg gjort 53 mål på 11 matcher för Amo där han har ett kontrakt som bara gäller för denna säsong. Det nya kontraktet med Alingsås är skrivet på tre år.

– Alingsås har en stor trupp med variation både vad gäller spel och spelare och jag ser fram emot att hjälpa klubben att uppnå sina ambitioner och att återigen få spela i hemmaborgen Estrad.


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Det är alltid roligt när spelare vill komma tillbaka till oss och när de dessutom som Samuel tillhör de bättre på sin position så är det extra välkommet. Att Samuel ville skriva ett längre kontrakt visar att han har de rätta ambitionerna både med sitt eget spel och med klubbens målsättningar."

Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub