Ahk header ny2

Mittsexan Lotta Tvedsjö till Alingsås

Publicerad 2024-05-09 12:26
Lotta tvedsjo pr
Alingsås har gjort klart med mittsexan Lotta Tvedsjö som värvas från Handbollsligalaget Aranäs.

Lotta Tvedsjö, 19, med Motala HK som moderklubb, flyttade inför gymnasiet från Östergötland till Kungsbacka för spel med Aranäs. Nu går flytten i stället från Kungsbacka till Alingsås för mittsexan som fanns med i fyra av matcherna i Handbollsligan under säsongen.

– Alingsås verkar vara en klubb med ambitioner och en förening där jag kan växa som handbollsspelare. Jag har fått ett fint välkomnande av både sportchef och tränare, och av laget som verkar kanon, säger Lotta Tvedsjö som mellanlandade i Vadstena innan flytten till Kungsbacka.

Lotta har skrivit på för två år och kommer nästa säsong att bilda par på mittsex med Linn Andrén i en damtrupp som frånsett några lärlingskontrakt nu är komplett.

– Det känns som en stark trupp och jag hoppas komma in i laget och spelet på ett bra sätt och fortsätta min personliga utveckling, säger Lotta Tvedsjö.


JOHAN PETERSSON, TRÄNARE: "Lotta kommer att komplettera och höja vårt spel på mittsex. Hon är en modern linjespelare som står stabilt bakåt och har bra uthållighet. En välutbildad spelare som vi är glada att knyta till oss."


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Lotta är en spännande mittsexa med stor potential som vi tror kan fortsätta utvecklas hos oss. Vi får ett starkt par på mittsex nästa säsong."

Martin Larsen
Md logo 2
ANMÄLAN ÄR ÖPPEN - VÄLKOMMEN TILL ALINGSÅS OCH KEMPA HANDBALLSCHULE 2024!!
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub