Ahk header ny2

Missräkning mot Skånela

Publicerad 2023-11-19 19:03
Bb230917no169
Femmålsförlust i Uppland.

AHK hade en tung söndag i Uppland. Enligt Johan Petersson var det nästan ingenting som fungerade som det skulle i förlusten mot den tidigare jumbon Skånela med 29-24 (16-14).

AHK visade i perioder att man har en hög nivå i sig. Däremot var det för många dåliga perioder där Skånela kunde utnyttja de blåkläddas misstag. Huvudtränare Johan Petersson var inte alls nöjd med insatsen efter slutsignal.

- Det är så många grejer som går fel idag. Efter förlusten mot Kärra pratade vi om att många var rädda för att förlora och att göra misstag. Vi gick igenom hur vi ska tänka i dessa situationer och det kändes som att vi hade hittat en lösning. Efter det gör vi det riktigt bra mot både Örebro och GUIF och vi gör även en okej insats mot Boden. Idag kom insatsen som vi hade mot Kärra tillbaka igen, vilket är väldigt tungt.

Vad är det som inte fungerar?

- Det mesta. Man kan inte känna igen vårt försvarsspel och framåt gör vi inte det vi kommit överens om. Vi gör för många tekniska fel och missar för mycket lägen.

AHK lyckades med femton minuter kvar kvittera till 21-21 men det var inte gästernas dag. Skånela avslutade matchen klart bäst och vann med 29-24.

- Vi är inte nära att komma upp i nivå. Det enda positiva jag kan nämna är att Signe Lindblad gör en bra insats och hon borde i efterhand fått spela mer, avslutade Johan.

Nästa chans att ta två poäng är den 2 december, när AHK tar emot Tyresö Handboll i Nolhagahallen.

Skånela IF - Alingsås HK 29-24 (16-14)

Startsjuan för AHK: Annie Åsberg, Ella Larsson, Linn Andrén, Astrid Berura, Kajsa Lindberg Blohm, Louise Karlefeldt, Ellen Reinholdt.

Målskyttar: Kajsa Lindberg Blohm 4, Filippa Oderbrant 4, Signe Lindblad 4, Ellen Reinholdt 3, Ella Larsson 3, Emma Backmark 2, Moa Solefors 2, Isabelle Ranch och Alketa Bajrami.

Straffar:

SIF: 2/2

AHK: 2/3

Utvisningar:

SIF: 3x2min + ett rött kort

AHK: 2x2min

Domare: Fredrik Johansson och Oliver Quist.

Publik: 107
Noel Svensson
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub