Ahk header ny2

Mira Larsson skriver damlagskontrakt

Publicerad 2024-05-04 15:39
Mira larsson pr
Högersexan Mira Larsson har skrivit på ett damlagskontrakt för den kommande säsongen.

Mira Larsson, 19, har Alingsås som moderklubb men har även representerat Sävehof under några av sina ungdomsår. Hon tog steget tillbaka till Alingsås inför den nu avslutade säsongen och blir kvar även nästa.

– Jag trivs väldigt bra och känner att utvecklingskurvan pekar uppåt. Alingsås är min moderklubb vilket gjorde valet att förlänga enkelt, och jag är glad att tränarna tror på mig, säger Mira Larsson.

Mira har haft ett lärlingskontrakt och spelade under säsongen främst med HP Alingsås, som utan poängförlust tog steget upp i division två, och hon svarade där för 56 mål. Hon var även uttagen i damlagets matchtrupp vid några tillfällen.

– Jag hoppas utvecklas både individuellt och med laget nästa säsong och satsar på att ta en plats i den allsvenska truppen, säger Mira Larsson som nu får ett damlagskontrakt.

Mira blir den fjärde vänsterhänta spelaren som tar plats i Alingsås allsvenska trupp inför kommande säsong. En trupp som ska kompletteras med ytterligare någon spelare innan den är färdigbyggd.


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Mira har tagit kliv under säsongen och vi tror och hoppas på ytterligare utveckling. Med Mira blir vår högersida komplett."


JOHAN PETERSSON, TRÄNARE:
"Vi är glada att få jobba vidare med Mira som har ett bra förråd med skottalternativ. Hon behöver ta steget upp på seniornivå i sitt spel vilket vi tror att hon kan göra nästa säsong."

Martin Larsen
Md logo 2
ANMÄLAN ÄR ÖPPEN - VÄLKOMMEN TILL ALINGSÅS OCH KEMPA HANDBALLSCHULE 2024!!
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub