Alings s header ny

Mikaela Mässing till Alingsås HK

Publicerad 2022-09-14 17:41
Mikaelamassinhemsida
Den tidigare landslagsstjärnan Mikaela Mässing är klar för Alingsås HK där huvudfokuset kommer att ligga på spelarutveckling och mentorskap för utvecklingslagen på damsidan.

– Handboll har alltid varit en stor del av mitt liv och nu när jag fått sätta spelarkarriären på paus känns det härligt att få den här möjligheten, säger 28-åringen som har spelat 29 A-landskamper och två mästerskap för Sverige.

Efter två års skadeproblematik valde Mikaela Mässing i somras att flytta hem från proffslivet för att kunna fokusera på rehabiliteringen. Handbollen är dock fortsatt en stor del av hennes liv och hon har bland annat ett uppdrag som expert hos svensk handbolls huvudsponsor ATG.

Från och med i dag är hon också deltidsanställd hos Alingsås HK där hon såväl kommer att jobba med utvecklingslagen på damsidan samt med kommunikation, partners och evenemang inom föreningen.

– Jag och Julia (Ryding, klubbchef i Alingsås HK) spelade tillsammans i Mölndal för väldigt många år sedan och när hon hörde av sig till mig nyligen så var det intressant. Tillsammans har vi format den här tjänsten och jag är glad att vi kunnat hitta den här lösningen när jag inte kan spela själv, säger Mässing som efter tiden i moderklubben Mölndals HF spelat för BK Heid, H65 Höör, tyska Thüringen HC, rumänska Baia Mara och danska Köpenhamn.

Hon har också 29 A-landskamper (99 mål) och 48 U-landskamper (116 mål) och spelade såväl EM 2018 som VM 2019 för Sverige innan hon sommaren 2020 skadade sig i knäet.

– Det har varit två turbulenta och jobbiga år där jag inte kunnat rehaba på det sättet jag velat, så det var ett klokt beslut att flytta hem och försöka fokusera på rehaben. Självklart vill jag tillbaka till planen på något sätt, men största fokus är att få ett fungerande knä för det fortsatta livet. Nu är jag väldigt motiverad att kunna vara med och utveckla handbollsspelarna i Alingsås HK.

Julia Ryding:

– Mikaela är en fin ambassadör för svensk handboll och det är förstås jätteroligt att vi har kunnat knyta henne till Alingsås HK. Hon har mycket erfarenhet från såväl toppnivån inom både svensk och internationell handboll, har varit en nyckelspelare i landslaget och kommer att bli en väldigt bra mentor och förebild våra A-flickor och juniorer men även spelarna i damlaget och ledarna i alla lagen.

Md ny logga 2022
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md  vist llerupp golvdekal final
Md 3 brands logo color rgb
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md logo
Md hl a
Md atg primary fovanta dig mer
Md jula
Md c more no box logo core rgb  002
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub