Alings s header ny

Mikael Franzén inför RIK hemma

Publicerad 2023-01-31 17:23
Bb221211jj042
Dags för återstart i Handbollsligan.

VM är äntligen över och vi slår upp dörrarna till Estrad igen. Alingsås HK gästas av de mesta mästarna Redbergslids IK under onsdagskvällen i Handbollsligans återstart. Vi ställde ett gäng frågor till AHK:s huvudtränare Mikael Franzén, som representerade "De vita eleganterna" i hela nio år under sin aktiva karriär.

Hur bra koll har du på dagens RIK, Frasse?

– Det blir ju mindre och mindre igenkänning. Det är inte alls samma prägel på dagens RIK som under föregående år. De är lite mer svåra att kartlägga nu, vilket delvis kan förklaras med att de har fler utländska spelare i laget. Förr var det mycket fokus på det breda spelet och deras fysik. Idag är det lite annorlunda, svarar Franzén, som nämner den polska högernian Szymon Dzialakiewicz samt mittsexan tillika Torslanda-fostrade William Höghielm som göteborgarnas spetsspelare.

– Szymon har ett jättebra skott och Höghielm är en av de bättre linjespelarna i serien. Det är deras två spetsspelare. Sen har de Vasko Sevaljevic också på mittnio. Han är rätt bra på att växla tempo och styra spelet. Jag tycker att de har fått ihop det ganska bra med det laget.

Hur går tankarna i övrigt inför onsdagens återstart i serien?

– Att det är en enormt viktig match. VI möter ett desperat RIK som likt oss vill få en bra start på vårsäsongen. Det är en otroligt viktig match.

Ni avslutade höstsäsongen med en bortaförlust mot Eskilstuna Guif. Kan vi använda er av den matchen som bränsle?

– Nja, det har ju runnit rätt mycket vatten under broarna sedan dess. Men vi vill som sagt göra en bra start på våren. Vi hade en bra träningsmatch mot Hallby förra veckan (33-28) och fick betalt för dem grejerna som vi har tränat på under uppehållet.

Har du någon uppmaning till alingsåsarna?

– Kom och kolla på livehandboll nu när VM är slut. Nu får det vara slut med tv-tittandet.

Olof Thyrelius Ericson
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md  vist llerupp golvdekal final
Md 3 brands logo color rgb
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md logo
Md hl a
Md atg primary fovanta dig mer
Md jula
Md c more no box logo core rgb  002
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub