Header webb

Klart med tränartrion för herrlagen

Publicerad 2023-05-25 13:10
Wille simon
William Törnqvist kliver in som assisterande till Mikael Franzén och Simon Nilsson tar rollen som huvudtränare för HP Alingsås. Så ser tränaruppställningen ut för våra lag på herrsidan inför kommande säsong.

Sedan det stod klart att Dennis Sandberg inte kommer att assistera Mikael Franzén nästa säsong så har det jobbats på en lösning kring hur herrlag och HP Alingsås ska ledas. William Törnqvist har redan i flera perioder assisterat i herrlaget och inte minst under senare delen av säsongen när Sandberg saknades efter en ryggoperation. Nu blir han permanent Franzéns assisterande.

– Jag har lärt mig mycket av de perioder som jag varit med och stöttat Frasse och Dennis genom åren. Nu känns det väldigt bra att vara med fullt ut från start och därmed kunna etablera ett bra samarbete tidigt och att få bidra med mina kvalitéer och komplettera Mikael på ett bra sätt, säger William Törnqvist.

Det blir även en assisterande roll för Törnqvist i HP Alingsås där Simon Nilsson tar klivet upp från Pojkar 16-15 och blir huvudansvarig.

– Det känns naturligt att bli en brygga mellan HP med de yngre spelarna och herrlaget. Mitt och Simons samarbete är sedan tidigare tight och bra och vi har båda höga ambitioner och kommer lägga ner mycket kraft och energi för att utveckla fler elitspelare från de egna leden, säger Törnqvist.

Simon Nilsson, 28, har under de senaste säsongerna varit huvudansvarig för Pojkar 16-15 och krönte sin insats där med en femteplats i USM. Flera av spelarna i truppen kommer under nästkommande säsong att aspirera på speltid i HP Alingsås.

– Det ska bli roligt med nya utmaningar och det blir ett kliv uppåt i klubben helt enligt mina ambitioner. Truppen har ett bra driv och engagemang och de tydliga målen blir att utveckla fler elitspelare och att få upp HP en division. William och jag har redan ett bra samarbete med det ska intensifieras ännu mer nu, säger Simon Nilsson.

HP Alingsås var bara en poäng från kval till division ett men slutade på tredje plats och spelar därför kommande säsong kvar i division två. Herrlaget inleder sitt tävlingsspel med ATG Svenska Cupen i augusti.


MIKAEL FRANZÈN, TRÄNARE: "En bra lösning både för organisationen i stort och för den individuella utvecklingen på tränarsidan. Både William och Simon är unga hungriga tränare med framtiden för sig. Jag har i stället rutinen och den dynamiken tror vi blir bra. Vi ska arbeta tight tillsammans med målet att få fram ännu fler egna spelare från en ungdomsorganisation som bara blir bättre och bättre."


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "En mycket bra lösning där vi skapar en naturlig brygga mellan herrarna och HP. Simon har redan tränat många av de spelare som kommer att vara aktuella för HP och William har sedan tidigare bra koll både på HP och herrlaget. Två unga tränare som vi tror mycket på och som tillsammans med Frasse bildar en stark trio."

Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub