Ahk header ny2

Johan Stark tar över Damjuniorerna

Publicerad 2024-04-02 17:59
Johan stark pr
Alingsås har gjort klart med en ny huvudansvarig för damjuniorerna. Det blir Johan stark som tar över den talangfulla gruppen nästa säsong.

Alingsås damjuniorer, under ledning av Torbjörn Johansson, är framme i finalsteget i USM. Efter avslutat SM-äventyr lämnar dock Johansson över uppdraget som huvudansvarig till Johan Stark, som får ansvaret för en trupp som kommer bestå av främst juniorer men kanske även ett par spelare som passerat juniorålder.

– Johan är ett namn som vi varit intresserade av en längre tid. Han har en diger handbollsbakgrund och ett stort kunnande. Det ska bli intressant att se vilka tankar och idéer han kan föra in i verksamheten, säger Alingsås sportchef Christer Mårtensson som nu jobbar vidare på att bygga teamet kring Stark.

Johan Stark har otaliga år bakom sig i handbollens tjänst. Han startade som ungdomstränare i Lidköpingsklubben Kållandsö och har via Lidköpings HK även tränat ungdomar och damlag i KFUM Kalmar. Därefter blev det ungdomslag och herrlag i nuvarande hemstaden Trollhättan.

Förutom alla uppdrag inom klubbarnas verksamhet har Johan även varit förbundskapten för distriktslagen i Handbollsförbundet Väst sedan spelarkullen födda 2002. Han har också uppdrag i samma förbunds utbildningskommitté och utbildningsråd.


Varför tar du steget till Alingsås, och hur ser du på Alingsås som förening?

– Det verkar finns en väldigt familjär känsla kring hela föreningen, med goda värderingar. Det syns både på ungdoms- och elitnivå, vilket tilltalar mig. I min roll som förbundskapten för Handbollsförbundet Väst har jag alltid uppskattat spelare från Alingsås. De har alltid haft bra mentalitet samtidigt som de har varit snälla och väluppfostrade, något som såklart kommer från föreningen och dess värderingar.

Både bredd och elit har, tror jag, varit starkt bidragande till de resultatet som föreningen visat över tid. En väl fungerande spelarutveckling via NIU på gymnasiet är också viktig. Jag hoppas även kunna bidra till att damlaget kan etablera sig på den högsta nivån.


Hur ser du på truppen och vilka förhoppningar har du?

– Det är en jättespännande trupp i sin helhet med flera starka individer. Det är få förunnat att få en sådan möjlighet och som tränare och jag ser det som ett ärofyllt uppdrag.

Målet är att utveckla individerna och laget med ambitionen att så många spelare som möjligt ska etableras sig på en så hög nivå de kan inom handbollen. Förhoppningsvis kan vi ta ytterligare kliv och matcha säsongens resultat. Jag ser verkligen fram emot att jobba med tjejerna i Alingsås under kommande säsonger.

Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub