Ahk header ny2

Inför finalspelet i USM

Publicerad 2024-04-24 10:30
Bildtuvaoskar
F18 och P18 åker till Uppsala i helgen.

Nu till helgen spelas finalspelet i USM 2023-2024 och Alingsås HK representeras av två lag, ett i F18-klassen samt ett i P18-klassen. Därför tog vi ett snack med lagens kaptener, Tuva Hafström och Oskar Dahlin.

Alingsås HK F18

Förra året var AHK för första gången representerade i finalspelet i USM på flicksidan. I år är det första gången som ett AHK-lag ska spela finalspelet i F18-klassen. Laget består till stor del av de spelare som bidrog till att HP Alingsås Dam kunde gå obesegrade genom division 3 väst nordväst och därefter vinna kvalet till division 2 mot HK Country.

Resan till finalspelet utförde man på ett bra sätt. Från steg 1 till steg 3 vann laget alla matcher. I steg 4 åkte laget upp till Stockholm för att möta Tyresö, Hallby, Lindesberg och H43 Lund. I första matchen mot Hallby gjorde man en missräkning och förlorade stort, men de resterande tre matcherna vann man relativt komfortabelt vilket gör att tjejerna nu ska spela finalspelet till helgen. Då möter man Önnereds HK, Kärra HF och Skuru IK.

Tuva Hafström, lagkapten och kantspelare född 2006.

Vilka förväntningar har du inför helgen?

- Jag ser med glädje fram emot att få spela finalspelet. Vi var även med förra året och fick uppleva stämningen i Uppsala. Nu kommer vi återigen att få möjligheten att spela mot de bästa lagen i Sverige och vi förväntar oss att få spela flera roliga och tuffa matcher i helgen som kommer.

Vad är ni för något lag?

- Vi har som ambition att spela ett bra försvarsspel följt av snabba omställningar. Ett kreativt uppställt anfallsspel i högt tempo där vår individuella skicklighet gör att vi ska komma till bra avslutslägen.

Hur ser du på era chanser?

- Förra året var vi ett av favoritlagen att ta hem det. I år slår vi mer ur underläge. Något som jag tror kan passa oss bra. Om allt faller på plats så tror jag att vi kan vara med och slåss om en topp 4-placering.


Alingsås HK P18

I Alingsås HK P18 är det många i laget som kontribuerat till att HP Alingsås gick obesegrade i division 2 väst och att AHK Herr B vann elva av tolv matcher i division 4. Till helgen ska laget möta Önnereds HK, IK Sävehof och Hammarby IF HF i gruppspelet.

P18-laget har vunnit varenda match i de tidigare stegen. I steg 4 hade man flera svåra motstånd, men lyckades på hemmaplan i Estrad Alingsås vinna alla fyra matcher mot IFK Ystad, Silwing-Troja, Eskilstuna GUIF och IF Kristianstad. Därför åker flera av lagets spelare upp till Uppsala obesegrade, då de spelare som spelat i HP Alingsås inte förlorat en match denna säsong.

Oskar Dahlin, lagkapten och målvakt född 2005

Vad har du för några förväntningar på helgen?

- Att vi ska gå in med 110% i varje match och inte lämna något åt slumpen. Vi har allt i egna händer att bestämma hur helgen kommer att sluta för vi är såpass skickliga tillsammans.

Vad är ni för något lag?

- Vi är ett lag som har sin styrka i kollektivet. Tillsammans gör vi varandra bättre och det grundar sig att vi är en väldigt sammansvetsad grupp. Spelmässigt är vi ett defensivt starkt lag med bra omställningsspel och mycket vilja framåt.

Hur ser du på era chanser?

- Som sagt anser jag att vi har alla chanser i världen att ta oss långt i steg 5. Rent spelmässigt har vi lika stora chanser som vilka andra lag som helst, slutresultatet ligger i vilka som kommer vilja vinna mest.

F18 spelar sin första match på fredag klockan 16.00 och P18 har start 17.15. Vi önskar våra ungdomslag stort lycka till!


För er som inte åker upp till Uppsala finns matcherna att köpa och kolla på här: https://handbollplay.se/usmhandboll/access

Här kan ni hitta alla USM-lags spelscheman: https://svenskhandboll.se/handboll-i-sverige/usm-2...


Md logo 2
ANMÄLAN ÄR ÖPPEN - VÄLKOMMEN TILL ALINGSÅS OCH KEMPA HANDBALLSCHULE 2024!!
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub