Ahk header ny2

HP upp i serieledning

Publicerad 2023-11-19 19:31
Bb230920jj032
En viktig söndagsvinst mot Hallbys farmarlag.

Efter en jämn första halvlek visade HP i den andra halvleken var skåpet skulle stå i Jönköping. HP gjorde i den andra halvleken 24 mål i en stark laginsats som slutade 28-37 (15-13).

Första halvlek var jämn men HB 78 Jönköping gick ut i halvtidspausen i ledning med två mål. Huvudtränare Simon Nilsson menade att HP trots underläget gjorde en okej insats i första halvlek.

- Jag tycker ändå att vi gör det helt okej i den första halvleken. Vi missar för mycket lägen och får inte någon vidare utdelning på vårt försvarsspel som jag tycker var rätt bra. Inför den andra halvleken kände vi oss rätt hoppfulla om vinst och bestämde oss för att fokusera till 100% i avsluten istället för 90%.

HP Alingsås gjorde en närmast perfekt andra halvlek. Som nämnt gör man 24 mål och det var flera i HP-laget som stack ut enligt Simon.

- Vi har tre sexmålsskyttar, en femmålsskytt och andra som gör mycket bra i det dolda. Ska man nämna någon som var extra bra är det Emil Douglas Andersson som löser upp deras försvarsspel och gör sex mål.

Vad var det som fungerade så bra i den andra halvleken?

- Vi rivstartar den andra halvleken och går upp i ledning med några bollar rätt tidigt. Det gör att vi fortsätter hålla lugnet, vi får flyt i anfallsspelet och vi blir bättre på att straffa deras misstag, menade Simon.

Vinsten betyder att HP går upp i serieledning utan att ha förlorat en enda match denna säsongen. Nästa match spelar HP redan på fredag den 24 november i Nolhagahallen när IF Hellton Karlstad kommer på besök. I Helltons lag hittar vi tre tidigare Alingsåsspelare i Elvir Kulic, Marius Glennert och Kasper Wallouch-Lindholm.

HB 78 Jönköping - HP Alingsås 28-37 (15-13)

Startsjuan för HP: Norton Birath Jonson, Adam Svantesson, Simon Roos, Hugo Lignell, Jakob Markoff, Emil Douglas Andersson och Noel Hurtig.

Målskyttar: Adam Svantesson 6, Jakob Markoff 6, Emil Douglas Andersson 6, Melwin Hagström 5, Arvid Andreasson 4, Hugo Lignell 3, Edvin Landström 3, Edwin Tengros 2, Noel Hurtig och Oskar Dahlin.

Straffar:

HB78: 2/2

HP: 0/0

Utvisningar:

HB78: 0x2min

HP: 1x2min

Domare: Abdulmoin Kashtou och Thomas Perssson.

Publik: 65

Noel Svensson
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub