Ahk header ny2

Gzim Salihi klar för Alingsås

Publicerad 2024-04-30 09:56
Gzim salihi pr
Alingsås har gjort klart med högernian Gzim Salihi för de två kommande säsongerna. Salihi har nio säsonger bakom sig i högsta serien och kommer närmast från Amo HK.

Högernian Gzim Salihi har gjort sig känd som en notorisk målskytt och viktig spelare för Sävehof under många säsonger. Totalt blev det åtta säsonger i högsta serien i Sävehof för Nödingefostrade Salihi innan han den senaste säsongen bytte klubbadress till Amo HK. Där spelade han efter skadefrånvaro andra halvan av serien och svarade för 53 mål. Bland dessa nio mål i Estrad när Amo i sista omgången säkrade kontraktet i Handbollsligan. För Salihis del spelas dock nästa match med och inte mot Alingsås.

– Jag vill komma hemåt och då är Alingsås ett bra alternativ. Jag har pratat mycket med tränarparet och de har något spännande på gång. Jag lockas av deras sätt att se på handboll som är modernt och taktisk med mycket video som verktyg. Alingsås känns som en familjär förening och staden Alingsås verkar älska handboll, säger Gzim Salihi som även kommer att bosätta sig i staden.

Värvningen av Gzim Salihi har gjorts möjlig genom att Club 10 återigen stöttar ekonomiskt via en punktinsats. De bidrar denna gång till att värva en spelare som under sina år i högsta ligan spelat 186 matcher och svarat för 516 mål. Säsongerna i Sävehof gav dessutom två SM-guld.

– Jag hoppas kunna bidra med min rutin men även med ett smart spelsätt. Jag kan fortfarande utvecklas både offensivt och defensivt och det tror jag att Mattias och William kan hjälpa mig med, säger Gzim Salihi, som har en A-landskamp och 36 U-kamper på sitt cv.

Nu ersätter han Adam Jöhnsson på högernio i ett Alingsås som siktar på att återigen utmana om framskjutna placeringar i serie- och slutspel.

– Det är ett spännande lagbygge med många unga spelare men även en del rutin. Vi ska absolut satsa på att vara med i toppen och slåss om SM-guld. Det är i vilket fall där jag ställer siktet. Förhoppningsvis kommer det mycket publik till Estrad för det är mycket svårare att spela här som motståndare när det är fullt på läktaren, säger Gzim Salihi.


MATTIAS FLODMAN, TRÄNARE: "Vi är väldigt glada att Gzim väljer Alingsås. Han är en spelare av högsta snitt och tillsammans med Johan Nilsson kommer han att bilda seriens bästa par på högernio, men vi ser även en möjlighet att använda dem samtidigt. Gzim har vunnit en del i sin karriär och hans mentalitet blir viktig för vår målsättning att återigen slåss i toppen."


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "En kanonvärvning som vi har jobbat hårt för att lösa och tack vare Club 10 blev det möjligt. Förutom några lärlingskontrakt så är vi nu klara med truppen och det känns väldigt bra."

Martin Larsen
Md logo 2
ANMÄLAN ÄR ÖPPEN - VÄLKOMMEN TILL ALINGSÅS OCH KEMPA HANDBALLSCHULE 2024!!
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub