Ahk header ny2

Fem lärlingar i herrtruppen

Publicerad 2024-05-22 11:20
Fem l rlingar pr
Edvin Landström, Oskar Dahlin, Samuel Oderbrant, Hugo Lignell och Jacob Markoff
Nästa säsongs herrtrupp är spikad. Som sista krydda adderas fem lärlingskontrakt med spelare som i flera fall redan känt på spel i Handbollsligan.

De fem spelare som signerat lärlingskontrakt inför kommande säsong är Oskar Dahlin, Samuel Oderbrant, Hugo Lignell, Jacob Markoff och Edvin Landström. De två sistnämnda är födda 2004 och har funnits med i matchtruppen vid tre tillfällen under säsongen. De båda niometarna har svarat för 63 respektive 50 mål i HP Alingsås under säsongen.

Målvakten Oskar Dahlin och vänstersexan Samuel Oderbrant är båda födda 2005. Oskar gjorde debut i Handbollsligan under säsongen och är även lagkapten i det juniorlag som tog sig till finalspelet i USM. Samuel har svarat för 31 mål i HP under säsongen och blir familjens andra spelare med seniorkontrakt, då storasyster Filippa spelar i damlaget.

Yngst i gänget men ändå mest rutinerad är Hugo Lignell, född 2006, som varit med i herrlagets matchtrupp vid femton tillfällen och även gjort sina två första mål i Handbollsligan. I HP var Hugo lagets tredje främsta målskytt med sina 74 mål.

Samtliga spelare har skrivit på ettåriga lärlingskontrakt vilket innebär regelbunden träning med herrarna och chansen att ta en plats i matchtruppen. Spel kommer det i alla lägen bli i HP Alingsås som kommande säsong är tillbaka i division ett.

Herrlagets assisterande tränare William Törnqvist har sett och tränat spelarna under flera säsonger.

– Samtliga fem spelare har en bra inställning till sin träning och har haft en fin utveckling på plan, och är väl värda sina lärlingskontrakt. De kommer ha stora roller i HP Alingsås och ge god sparring och konkurrens på herrträningar och i matchtruppen. I nästa säsongs herrtrupp har 15 av 21 spelare startat sina seniorkarriärer i Alingsås med spel för HP vilket är ett väldigt gott betyg för vår verksamhet och vår vision att fostra spelare i de egna leden, säger Törnqvist.

Martin Larsen
Md logo 2
ANMÄLAN ÄR ÖPPEN - VÄLKOMMEN TILL ALINGSÅS OCH KEMPA HANDBALLSCHULE 2024!!
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub