Alings s header

Färsk juniormästare till Alingsås

Publicerad 2022-05-12 10:36
Linn andren pr
Linn Andrén under helgens JSM.
​I helgen vann hon junior-SM med Sävehof. Nu är mittsexan Linn Andrén klar för Alingsås HK de två kommande säsongerna.

Mittsexan Linn Andrén, 18, spelade samtliga fem matcher när Sävehofs damjuniorer utan större problem bärgade SM-guldet i Uppsala i helgen. Nu väljer dock Andrén att lämna moderklubben och söka nya utmaningar i Alingsås.

– Jag tror att miljön i Alingsås kommer att vara det bästa för min utveckling och jag gillar föreningens satsning på damlaget där jag hoppas kunna bidra till att laget blir bättre, säger hon.

Linn Andrén spelade under säsongen med Sävehofs farmarlag S-hof i samma serie som Alingsås och kommer nästa säsong att ställas mot sina forna lagkamrater. Dessutom väntar spel i Svenska cupens gruppspel.

– Siktet är såklart inställt på avancemang till Allsvenskan och tjejerna i laget verkar superhärliga så jag tror att det här kommer bli jättebra, säger Andrén.

Kontraktet med Alingsås är skrivet på två år och Linn Andrén kommer bilda mittsexduo med lagkapten Moa Solefors.


AMANDA FORSBERG VALLIN, TRÄNARE: "Linn är en mittsexa med extremt bra fysik. Hon kommer bidra till ett ännu starkare mittförsvar och har även fina kvaliteter i anfallsspelet."

CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Linn är en spelare som vi har bra koll på. Hon är kraftfull både i anfall och försvar, och kommer göra oss bättre i båda riktningarna."

Martin Larsen
Md knapp handballschule
Alingsås Handballschule är tillbaka • sommaren roligaste handbollsläger! Pojkar och flickor födda 2008-2010 är välkomna med sin anmälan som ni hittar med ett tryck på bilden.
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Md vm23 320x320
Md vm23 640x320 foreningsbiljetter
Här kan du köpa Föreningsbiljetter. Begränsat antal.
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md logo
Md hl a
Md atg primary fovanta dig mer
Md jula
Md c more no box logo core rgb  002
Md fristads
Md kop din biljett har
Md 2021 stor
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub