Ahk header ny2

"En bra erfarenhet att ha"

Publicerad 2022-06-03 10:17
Gj ahk
Gustav Jönne om lagkaptensrutin

Hallänningen Gustav Jönne har under de senaste veckorna inkvarterats i Alingsås. Än så länge har han inte hunnit upptäcka mycket av sin nya hemstad.

– Nej, jag har inte sett mig omkring så mycket. Men det är en mysig liten stad, säger Jönne strax innan torsdagens träningspass med Pontus Axell, fystränare i Alingsås HK.

Jönne är fostrad i HP Halmstad men ansluter från allsvenska HIF Karlskrona, där han spenderade två år. 22-åringen mäter 196 cm lång och är aktuell som Alingsås HK:s senaste tillskott på mittsex-position. Med andra ord blir han Niclas Baruds ersättare.

– Jag tar den rollen som tränarna vill att jag ska ha. Sen ska jag göra mitt yttersta för att axla just den, svarar Jönne på frågan om vad han förväntar sig för roll i laget när seriestarten närmar sig i september.

Under Jönnes andra och sista år i Karlskrona fick han äran att bära lagkaptensbindeln.

– Det var Mathias Ekstrand (huvudtränare, HIF Karlskrona) som frågade mig om det. Han tyckte att jag hade de egenskaper som han sökte i en lagkapten.

Ser du dig själv som en ledare?

– Jag ser mig själv som en person som försöker pusha på andra i alla fall. Men att vara lagkapten är en bra erfarenhet att ha. I Karlskrona fick jag ta hand om grejer runtomkring klubben också.

Vad är din bild av Alingsås HK?

– Hittills jättebra. En väldigt bra verksamhet. Allt runtomkring funkar kanon. Det ska bli spännande att vara med på detta äventyr.

Under den gångna säsongen i Handbollsligan släppte AHK in 712 mål, vilket gav ett snitt på 27,3 insläppta mål per match. Med hjälp av Jönnes försvarsegenskaper hoppas man att den siffran ska minskas till kommande säsong.

Men enligt Jönne själv är det inte bara i defensiven som han vill utmärkas.

– Det är försvar jag har spelat mest i min karriär. Men jag vill utvecklas framåt också. Det är långt fram till seriestart så vi får se hur det ser ut då, avslutar den resliga Jönne.

Foto: Mikael Markai

Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub