Ahk header ny2

Clara och Emma stannar säsongen ut

Publicerad 2024-02-12 12:31
Clara och emma
Clara Wolf och Emma Odén Rasmusson
Emma Odén Rasmusson och Clara Wolf som varit hos oss på lån i en månad kommer att stanna säsongen ut.

Emma, som spelar på högersex, och målvakten Clara lånades in från Önnered för att stärka och bredda truppen under fem matcher. Efter fina insatser från båda tjejerna, som även kommit in bra i gruppen, så förlängs nu lånen säsongen ut.

Emma Odén Rasmusson har svarat för nio mål på sina fem matcher i Alingsåströjan.

– Det har varit en rolig månad och laget består av ett gäng sköna och snälla tjejer. Jag har även fått bra tips från tränarna för att utvecklas och det känns bra att få stanna resten av säsongen och hjälpa tjejerna att ta de sista poängen som krävs för spel i Allsvenskan nästa säsong, säger hon.

Även Clara Wolf har gjort det bra på sin position och svarade för över tjugo räddningar i den svåra bortamatchen mot topplaget Boden.

– När det är roligt med handboll så kommer prestation av sig själv. Jag trivs jättebra och det känns rätt att stanna resten av säsongen, och jag ser fram emot att fortsätta samarbetet med övriga målvakter. Alingsås har stora ambitioner och det är kul att kunna vara med och hjälpa till på vägen, säger hon.

Tränare Johan Petersson är tacksam för att Önnered låter båda spelarna stanna säsongen ut och tycker sig ha fått bra resultat från båda spelarna trots den relativt korta tiden i klubben.

– Clara har kommit igång ordentligt de senaste matcherna och Emma har bra procent i läget och har även varit en stor tillgång i försvarsspelet. Båda spelarna har hjälpt oss att bli bättre och att vinna matcher, säger han.

Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub