Ahk header ny2

Emil lånas ut till Skånela

Publicerad 2024-02-17 10:22
Emil douglas andersson pr
Vänsternian Emil Douglas Andersson lånas ut till Allsvenska Skånela under resten av säsongen.

Egna produkten Emil Douglas Andersson, 19, har ett lärlingskontrakt med A-truppen och har funnits med i matchtruppen i Handbollsligan vid elva matcher under säsongen. Det har dock inte blivit så mycket speltid i Handbollsligan. Desto mer speltid och ansvar har Emil fått och tagit i HP Alingsås där han är den målmässigt bästa niometaren med sina 48 mål. HP Alingsås som med fyra matcher kvar leder division två västra med stor marginal och som redan i nästa omgång kan bli klara för spel i division ett nästa säsong.

Nu får Emil möjligheten att möta bättre motstånd när han förstärker Skånela under de fem sista omgångarna av Allsvenskan. Märstaklubben ligger på tredje plats och har i det närmsta säkrat en plats i det kommande kvalet till Handbollsligan. Laget tränas av nästa säsongs Alingsåstränare Mattias Flodman.

– Det blir en rolig och spännande utmaning att få prova på Allsvenskan och förhoppningsvis få lite mer speltid i en högre division än med HP Alingsås. Det kan bli en nytändning och jag hoppas växa som spelare. Dessutom extra nyttigt att coachas av Mattias Flodman inför kommande säsong, säger Emil Douglas Andersson som förutom spel i Handbollsligan även har 13 U-landskamper på meritlistan.

Alingsås assisterande tränare William Törnqvist, som nästa säsong kamperar ihop med Flodman, ser stora fördelar med utlåningen.

– En häftig utmaning för Emil som gjort en väldigt bra säsong i HP och förtjänar den här möjligheten. Han kommer få med sig massor av bra erfarenheter och utvecklas som handbollsspelare och förhoppningsvis får han visa det i Handbollsligan kommande säsonger.

Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub