Ahk header ny2

Emil Douglas Andersson får a-kontrakt

Publicerad 2024-03-26 14:52
Emil douglas andersson pr
Emil Douglas Andersson har redan funnits med i och kring a-truppen i flera säsonger och har nu ett lärlingskontrakt. Till nästa säsong blir det i stället ett a-lagskontrakt för den egna produkten som skrivit på för två fortsatta år i Alingsås.

Efter en säsong med många uttagningar i truppen men mindre speltid i Handbollsligan så är Emil Douglas Andersson, 19, i nuläget utlånad till allsvenska Skånela som kommer att kvala till Handbollsligan under våren. Emil lånades ut strax innan övergångsfönstret stängde och utlåningen gäller tills efter kvalspelet. Skånela tränas av Alingsås kommande tränare Mattias Flodman.

– Skånela har tagit emot mig väldigt bra och jag kommer mer och mer in i laget och spelet. Det ska bli väldigt häftigt att få uppleva ett kvalspel, säger Emil Douglas Andersson.

Innan utlåningen var Emil HP Alingsås målmässigt bästa niometare. HP som vann sin division två-serie i stor stil.

– Det kommer säkert bli en del spel med HP Alingsås även nästa säsong men jag vill verkligen ta upp kampen om mer speltid i Handbollsligan. Jag är väldigt glad över möjligheten och ser fram emot de två kommande åren, säger Emil Douglas Andersson.


WILLIAM TÖRNQVIST, ASS TRÄNARE: "Kul att ytterligare en egen produkt får möjligheten att visa framfötterna i Handbollsligan. Emil är en tvåvägsspelare med styrka i sitt explosiva genombrott och halvdistansspel."


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Vi tror mycket på Emil som har stor utvecklingspotential och vi är väldigt glada att han vill satsa vidare med oss."

Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub