Ahk header ny2

Delad pott i återstarten

Publicerad 2023-02-01 20:31
Bb230201jj022
Alingsås och Redbergslid spelade lika i Estrad.

Det var två ringrostiga lag som möttes i Estrad Alingsås på onsdagskvällen i återstarten av Handbollsligan. Alingsås HK och Redbergslids IK spelade lika 27–27 (15–10).

Matchen bjöd på en hel del tekniska fel. Inget av lagen fick spelet att fungera särskilt väl och flera anfallsförsök slutade i tämligen tama avslut.

AHK begick de stora misstagen i andra halvlek. Det uppställda anfallsspelet gick i stå mot RIK:s höga 5-1 och femmålsledningen från paus var som bortblåst efter 43 spelade minuter, då RIK hade vänt matchen.

– Vi blev alldeles för individuella i anfallsspelet och lite bekväma kanske. De gjorde det ganska bra i sitt aggressiva försvarsspel. Vi turades om att skjuta bara, menade Oscar Gentzel efter slutsignal.

– I uppställt försvarsspel hade vi rätt så bra koll på dem. Men eftersom vi tog så många stressade lägen framåt blev det att de kontrade in mål i första och andra fas, fortsatte vänsternian.

– När man inte vinner är man alltid frustrerad. Men på ett sätt ska vi glada för den här poängen. Det kunde gått åt RIK:s håll, kommenterade Gentzel.

AHK var sista lag att näta. I matchens sista minut kvitterade Rasmus Torbjörnsson till 27–27 på straff.

Den första halvleken slutade emellertid 15–10 till AHK. Rickard Frisk hade 64% i räddningar i paus och det mesta såg ut att gå hemmalagets väg. Men femmålsledningen kunde varit större sett till matchbilden.

RIK inledde kvällen trögt men varvade igång ordentligt i andra halvlek. Inte minst i försvar- och målvaktsspelet. Kristian Zetterlund gjorde en magisk andra halvlek och var den största bidragande orsaken till att "De vita eleganterna" kom ikapp och periodvis förbi AHK.

– Vi kunde fått bättre betalt för vårt fina försvar- och målvaktsspel i första halvlek. Det var en av våra bästa halvlekar för säsongen. Det var tråkigt att vi inte kunde rida vidare på den. Tyvärr fick de mycket bättre betalt för sitt försvar- och målvaktsspel i andra. Vi brände otroligt många bra lägen och då blev vi oroliga. Den osäkerheten tog de till vara på. Vi straffade inte dem lika bra som de straffade oss. Vi försökte vända trenden i andra halvlek med två time-outer men det ville sig inte riktigt, analyserade Mikael Franzén, som ändå såg ljusglimtar efter slutsignal:

– Man kan sätta upp vårt sista mål på moralkontot. Det var starkt att komma tillbaka och lösa en poäng till slut.

Hur förklarar du alla missar i anfall?

– Zetterlund är en bra målvakt, absolut. Men vi ska vara mycket coolare. Man behöver inte ta i allt vad man har.

Glädjande nog var Johan Nilsson tillbaka på plan. Lagkaptenen gjorde sin första match på 15 månader och nätade två gånger om till hemmapublikens stora jubel. Intervju med Johan finns att se i AHK-appen. Dessvärre saknades Jacob Lundahl och Adam Jöhnsson.

– Jacob opererade sin tumme idag och går sex veckor med gips nu. Adam vet vi inte riktigt än. Vi har vi fått svar på dem undersökningar som vi har gjort. Om vi får bra besked på dem så spelar Adam på lördag.

Nästa match för AHK spelas borta mot serieledande IFK Kristianstad, som under onsdagen slog Önnereds HK på bortaplan med 40–28. Avkast i Skåne sker klockan 16.00 på lördag.

Alingsås HK – Redbergslids IK 27–27 (15–10)

AHK: Max Granlund 6, Rasmus Torbjörnsson 5, Mathias Pedersen 3, Johan Nilsson 2, Gustav Jönne 2, Christoffer Thor 2, Fredrik Hellgren 2, Oscar Gentzel 2, Mathias Möller, Jonathan Sandberg, Jesper Filén.

RIK: Szymon Dzialakiewicz 7, Vasko Sevaljevic 6, Ludvig Högberg 3, Marko Łasica 3, Oskar Joelsson 2, Mario Lipovac 2, Simon Örtelind, William Höghielm 3.

Målvakter:

* AHK: Rickard Frisk 16/33=48%, Anton Hagvall 2/9=22%.

* RIK: Mika Mäkelä 4/13=0%, Kristian Zetterlund 20/35=57%.

Straffar:

* AHK: 3/3.

* RIK: 2/4.

Utvisningar:

* AHK: 2x2 min.

* RIK: 4x2 min.

Matchutveckling:

1–1 (5 min), 4–2 (10 min), 7–3 (15 min), 10–5 (20 min), 13–9 (25 min), 15–10 (30 min), 16–11 (35 min), 18–15 (40 min), 20–20 (45 min), 22–21 (50 min), 23–24 (55 min), 27–27 (60 min).

Startsjuan: Rickard Frisk, Jesper Filén, Gustav Jönne, Rasmus Torbjörnsson, Mathias Pedersen, Max Granlund & Jonathan Sandberg.

Domare: Magnus Bergman & Charlie Yvander.

Publik: 1 149.

Olof Thyrelius Ericson
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub