Alings s header ny

Damlagets försäsong

Publicerad 2022-08-08 11:04
Damer forsasong
Damlaget är åter i träning sedan en vecka tillbaka och kan se fram emot en försäsong innehållande såväl matcher som turneringar, och SHE-motstånd i svenska cupen.

Tränare Amanda Forsberg Vallin förfogar den här säsongen över en trupp med ett par nyförvärv men har även tappat några spelare från förra säsongen. Totalt sett är dock truppen välfylld och innehåller både bredd och spets. Under säsongen förväntas dessutom Sofia Sandberg komma tillbaka från sin knäskada och får då nästan betraktas som ett nyförvärv i och med att hon missade hela förra säsongen.

– Träningarna både innan och efter sommaruppehållet har varit bra med hög närvaro och energi. Alla ser fram emot att matcherna ska komma igång och vi känner oss bättre förberedda inför den här säsongen när vi både har en säsong i benen och dessutom har fått träna ordentligt tillsammans under en längre tid, säger Amanda Forsberg Vallin.

Tävlingsmatchandet inleds med hemmamötet mot H65 Höör i svenska cupen 24 augusti. Höör som spelade semifinal i SHE förra säsongen. Även nästa match spelas på hemmaplan i Svenska Cupen, 27 augusti, då Eskilstuna Guif kommer på besök till Estrad. En match som är den första i ett dubbelarrangemang då herrarna senare möter Vinslöv i sin avslutade gruppspelsmatch. Damlaget avslutar cupen borta mot Kärra 7 september. Dessförinnan ska den sedvanliga träningsturneringen i Örebro, 3-4 september, klaras av där Alingsås matchar mot Allsvenskt motstånd.

Bland nyförvärven finns högersexan Emma Backmark som förra säsongen spelade i Allsvenskan med Kroppskultur och mittsexan Linn Andrén som under våren vann junior SM-guld med Sävehof.

– Träningarna i Alingsås är bra och vi har en bra grund att stå på, både fysiskt och spelmässigt. Det är ett jättehärligt gäng, både spelare och ledare, och jag ser verkligen fram emot säsongen, säger Linn Andrén.

– Det märks att sommarträningen skötts på ett bra sätt och att den har givit resultat. Det är hög fart på träningarna och nu ska vi få till timingen också. Min första tid i Alingsås har varit väldigt bra och vi ser fram emot att matcherna ska starta, säger Emma Backmark.

Försäsongens matcher avslutas mot Torslanda på bortaplan 22 september. Seriepremiären i division ett södra spelas hemma mot S-hof 2 oktober.

Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md 2021 stor
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Md vm23 320x320
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md logo
Md hl a
Md atg primary fovanta dig mer
Md jula
Md c more no box logo core rgb  002
Md fristads
Md knapp handballschule
Alingsås Handballschule • sommarens roligaste handbollsläger för pojkar och flickor födda 2008-2010.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub