AHK vidare till kvartsfinal

Publicerad 2023-02-18 17:07
Bb230201jj048
Herrarna vann på nytt mot Ramhat Hashron.

Alingsås HK är vidare till kvartsfinal i EHF European Cup. Under lördagen besegrades israeliska Ramhat Hashron, denna gång med 38–31 (21–18). Totalt vann AHK åttondelsfinalen med 69–52. Lottning av kvartsfinaler sker tisdag 21 februari.

Alingsås HK:s chanser till avancemang var mycket goda på förhand. AHK vann första mötet i Tel Aviv med 31–21 och hade således ett mycket stort försprång när lagen möttes på nytt i Estrad Alingsås.

Den första halvleken, som bjöd på få tuffa närkamper, slutade 21–18 till hemmalaget. Även om AHK inledde matchen trevande hade de inga större problem att gå upp i ledning. Två raka mål från Jesper Filén i den 19:e minuten ordnade hemmaledning 11–10. Därefter var gästande Ramhat aldrig nära någon återhämtning.

Noterbart var att Anton Hagvall vaktade AHK:s kasse i 60 minuter. Rickard Frisk saknades i matchtruppen på grund av magsjuka.

AHK vann matchen med 38–31 (21–18). Bästa målskytt blev Mathias Pedersen, Rasmus Torbjörnsson och Max Granlund med åtta mål var.

Efter slutsignal var AHK:s huvudtränare Mikael Franzén nöjd med avancemanget men mindre nöjd med genomförandet av matchen.

– Vi tar med oss ett avancemang till kvartsfinal och att vi fick springa. Sen hade vi lite spelval som vi inte brukar använda, så vi fick träna lite. Det var gött att Anton (Hagvall) fick 60 minuter. Tyvärr spelade vi inte så bra försvarsspel, så han fick inte den hjälpen han skulle haft. Men jag nöjd med anfallsspelet och att vi ryckte till slut.

Lottning av kvartsfinaler sker kommande tisdag. Vilka lag som gör AHK sällskap i kvartsfinal är ännu oklart.

– Kvartsfinal är bra gjort. Topp åtta i den här turneringen är bra marscherat. Men det är några fina lag kvar, fortsätter Franzén.

Nästa match för herrlaget spelas hemma mot Ystads IF fredag 24 februari. Avkast sker klockan 19.00 i Estrad.

Alingsås HK – Ramhat Hashron 38–31 (21–18)

AHK: Mathias Pedersen 8, Rasmus Torbjörnsson 8, Max Granlund 8, Jonathan Sandberg 4, Jesper Filén 4, Oscar Gentzel 3, Fredrik Hellgren 2.

RAM: Yosef Appo 10, Tal Hershkowitz 6, Ivan Mosic 6, Ram Turkenitz 4, Marko Curcic 2, Daniel Shkalim, Noam Yair Sosna, Milan Pavlovic.

Målvakter:

* AHK: Anton Hagvall 19/50=38%, Emil Holmberg Schatzl 0/0=0%.

* RAM: Tomislav Stojkovic 8/39=20%, Lion Kaplan 0/7=0%.

Matchutveckling:

2–2 (5 min), 5–5 (10 min), 8–9 (15 min), 13–10 (20 min), 17–13 (25 min), 21–18 (30 min), 23–21 (35 min), 26–22 (40 min), 29–24 (45 min), 31–27 (50 min), 35–30 (55 min), 38–31 (60 min).

Startsjuan: Anton Hagvall, Jesper Filén, Gustav Jönne, Rasmus Torbjörnsson, Max Granlund, Mathias Pedersen & Johan Nilsson.

Domare: Marta Sa & Vania Sa.