Ahk header ny2

Sofia Sandberg satsar vidare

Publicerad 2022-01-17 11:53
Sofia 1920 pr
Målvakten Sofia Sandberg kommer att vakta målet i Alingsås i ytterligare minst två säsonger. Det står klart sedan hon signerat ett nytt avtal som sträcker sig över säsongen 2023-24.

Damtruppen förändras och förbättras säsong för säsong men den fasta punkten i uppställningen är sedan länge Sofia Sandberg, 25, som nu kommer lägga ytterligare två säsonger i Alingsås HK till sitt cv. Den här säsongen spolierades tyvärr av en tidig korsbandsskada men Sandberg är nu mitt i rehabträningen och ser fram emot en återkomst i laget som satsar mot Allsvenskan.

– Min rehab går sakta men säkert framåt och om allt fortsätter att gå bra så ska jag kunna vara tillbaka i augusti eller september. Jag är långt ifrån färdig med handbollen och tror både på laget och på klubbens ambitioner, säger Sofia Sandberg.

Damlaget ligger när serien vänder på sjunde plats i division ett södra men siktar på att förbättra placeringen under våren.

– Vi har en spännande trupp med både bredd och kvalitet så jag tror stenhårt på oss i längden, säger, Sofia Sandberg.


AMANDA FORSBERG VALLIN, TRÄNARE: "En av de bästa målvakterna i serien och en väldigt viktig signering för oss. Jag var väldigt imponerad av henne i uppstarten av säsongen och det ska bli kul att jobba med henne när hon är tillbaka från skadan."

CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Ett tydligt besked från Sofia att hon vill tillbaka och hon blir jätteviktig för oss i jakten på en Allsvensk plats."

Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub