Ahk header ny2

Maja Appelgren till Alingsås

Publicerad 2024-04-11 18:01
Maja liten besk
Foto: Erik Vässmar
Alingsås har gjort klart med niometaren Maja Appelgren för de två kommande säsongerna. 20-åringen hämtas in från seriekollegan Eskilstuna Guif.

Maja Appelgren, född 2003, har Eskilstuna Guif som moderklubb och har även representerat Sävehof under sin karriär. Under den allsvenska säsong som gick svarade hon för 66 mål på femton matcher i Guif och tretton av dessa kom i Nolhagahallen mot Alingsås. Appelgren är således redan en van målskytt i sin nya hemmahall.

– Jag är en spelare som driver tempo i anfallsspelet och som tycker det är jäkligt roligt att göra mål, säger Maja Appelgren och ger sin syn på sin nya klubb.

– Alingsås är en klubb som jag alltid gillat, som har bra ambitioner och som verkar vara familjär. Jag känner redan en del tjejer i laget och vet att det är ett superskönt gäng.

Kontraktet med Alingsås är skrivet på två säsonger och har möjliggjorts tack vare att Eskilstuna Guif släpper Maja trots ett år kvar på kontraktet. Dessutom har Club10 hjälpt till ekonomiskt för att göra värvningen möjlig.

– Jag hoppas och tror att Alingsås kan vara ett topplag nästa säsong och ser fram emot att spela inför mycket publik i Nolhaga, säger Maja Appelgren.


JOHAN PETERSSON, TRÄNARE: "Maja kommer fylla en lucka på mittnio som vi saknat den här säsongen. En vass spelfördelare om även är ett starkt hot med sitt eget avslut. Vi är otroligt glada att Maja valt Alingsås för sin fortsatta satsning."


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "En kanonvärvning som kommer göra stor skillnad hos oss. Vi har haft kollen på Maja under flera säsonger och är väldigt glada att hon nu valt att spela med oss. Vi är tacksamma både mot Eskilstuna Guif och mot Club10 som gjort värvningen möjlig."

Martin Larsen
Md logo 2
ANMÄLAN ÄR ÖPPEN - VÄLKOMMEN TILL ALINGSÅS OCH KEMPA HANDBALLSCHULE 2024!!
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub