Hemsidavariant 2

HP:s hemmaslog Kärra

Publicerad 2024-10-12 13:01
Img 5557
Under lördagen tog HP sin första seger för säsongen.

Inför 175 åskådare i Nolhagahallen tog HP revansch på sig själva. Efter två insatser hittills denna säsong där det fanns mer att hämta kom HP upp i den nivå man vill hålla. Efter ett avgörande ryck i andra halvlek stod det 35-26 (18-16) på resultattavlan i blåvit favör vid slutsignal och säsongens första seger är ett faktum.

Motståndet för dagen var Kärra HF. De hade inlett säsongen med att bortaslå IF Kristianstad och att på hemmaplan slå starka Kroppskultur med fem mål.

Det betydde att HP behövde göra en bra insats för att kunna hämta hem säsongens första poäng. Därför kom hemmalaget in i matchen med mycket energi och efter en svängig första halvlek var det HP som hade ledningen med två mål in i halvtidsvilan.

- Det kändes som att vi var påkopplade från start och att vi utförde dem sakerna som vi hade pratat om innan matchen. Vi har haft två hedersamma förluster hittills men idag kändes det verkligen som att vi var mer sugna än Kärra på att ta två poäng, kommenterade William Törnqvist, som är assisterande tränare för HP.

I den andra halvleken visade hemmalaget att man hade en nivå till i sig. Direkt gjorde man tre raka mål och Kärra hade trots två timeouter svårt att stoppa Alingsås framfart. Efter 46 spelade minuter ledde AHK med 30-19 efter att man gjort fem raka mål och endast släppt in tre mål på den andra halvlekens 16 minuter.

- Vi spelar ett väldigt bra försvarsspel och Holmberg gör det stabilt i mål. Framför allt släpper vi in tre mål första kvarten i andra och då springer vi på dem, precis så som vi vill göra. Kärra trodde nog att det skulle bli bekvämare att komma hit, men i Nolhagahallen är det alltid svårt att möta oss, menade Törnqvist.

Matchens lirare tilldelades Emil Holmberg Schatzl, som stod för ett flertal svåra räddningar och som dessutom fick kröna insatsen med ett mål i tom kasse. I offensiv väg var det precis som de två tidigare matcherna Jakob Markoff som stack ut. Han gjorde tio mål och har nu gjort 30 mål på tre matcher. Däremot fick han idag mer hjälp från övriga utespelare enligt Törnqvist:

- Holmberg och Markoff sticker ut men till skillnad från förra matchen bidrar alla på ett fint sätt. Till exempel får Simon Roos ett rött kort i andra halvlek men då kommer Max Berg in och axlar den rollen på ett jättebra sätt. Det är en väldigt bra laginsats idag.

Nästa match spelar HP på bortaplan mot Redbergslids IK den 19 oktober. Då är det dags för Mikael Franzén att för första gången sedan 2012 möta ett Alingsås-lag. William Törnqvist kommenterar hur det ska bli att möta Franzéns och Jasmins Zutas formstarka och profilrika lag på lördag:

- Det ska bli jävligt skoj. De har haft en väldigt stark inledning så det blir en bra utmaning, men vi kommer också in med bra självförtroende till den matchen. Vi ska nog bjuda på några taktiska knep som förhoppningsvis kan ställa till det lite för dem!

Matchen har avkast 15.30. Kan ni inte se matchen live i Prioritet Serneke Arena finns den att köpa på handbollplay.se.

HP Alingsås - Kärra HF 35-26 (18-16)

Startsjuan för HP: Emil Holmberg Schatzl, Edwin Tengros, Simon Roos, Hugo Lignell, Jakob Markoff, Edvin Landström och Emil Douglas Andersson.

Målskyttar: Jakob Markoff 10, Edvin Landström 5, Noel Hurtig 3, Simon Roos 3, Hugo Lignell 3, Maximillian Berg 3, Melker Ringqvist 2, Emil Douglas Andersson 2, Edwin Tengros 2, Samuel Oderbrant & Emil Holmberg Schatzl.

Straffar:

HP: 3/3

KHF: 1/1

Utvisningar:

HP: 6x2min (+Ett rött kort för tre tvåminutare på Simon Roos.)

KHF: 1x2min

Domare: Mille Kotur & Daniel Väre.

Publik: 175


Noel Svensson
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub