HP räckte inte till mot Warta

Publicerad 2024-10-13 02:58
462274435 18253928929265164 4458963917182289228 n
Hemmaförlust i Nolhaga på fredagskvällen.

Omgång 3 i division 2 väst inleddes på fredagsaftonen med möte mellan HP Alingsås och HP Warta i Nolhaga. Gästerna från Hisingen vann halvlek nummer ett med 15–13 och halvlek nummer två med 14–13.

Matchen som sådan var relativt jämn. HP, med Linnea Kindahl och Tuva Hafström i spetsen, var det mer kontringsstarka laget.

Warta å andra sidan var säkrare i sitt skytte. Wilma Eriksson och Elin Gustavsson pricksköt in nio respektive åtta mål.

Som alltid fanns det många orsaker till nederlaget. Men en avgörande faktor var HP:s oförmåga att dra upp tempot. I perioder lyckades HP fördela boll fint. Men alltför ofta slängde man bort bollen i anfall.

– VI föll ner i deras tempo, konstaterade HP:s huvudtränare Johan Stark efter slutsignal.

Stark om försvarsspelet:

– Vi visste om att deras rutinerade skyttar sköt bra men det hjälpte inte. Det var inte lätt för målvakterna idag. Vi fick inte träff bakåt och de fick skjuta ostört.

I och med fredagens förlust har HP inlett serien med en vinst och två torsk. Stark menar att inledningen på säsongen är under förväntan.

– Ja, det är det. Men dagens match var ett fall framåt jämfört med Trollhättan borta förra helgen.

Nästa match spelas fredag 18 oktober borta mot Fjärås HK (Aranäs utvecklingslag) i Kungsbacka. Nästa hemmamatch spelas i Nolhaga söndag 27 oktober mot HF Somby. Tid för avkast är kl. 17.00.

HP Alingsås–HP Warta 26–29 (13–15)

Målskyttar, AHK: Linnea Kindahl 6, Ella Larsson 5, Tuva Hafström 5, Ida Holmberg Schatzl 3, Wilma Gussmo 3, Amanda Holmberg Schatzl 2, Moa Sjögren 2.

Målskyttar, HPW: Wilma Eriksson 9, Elin Gustavsson 8, Alice Sveder 3, Sarah Torngren 3, Elita Höghielm 2, Ottilia Vestlund 2, Emma Åberg, Cornelia Eriksson.