Alings s header

Gustav Jönne till Alingsås HK

Publicerad 2021-11-30 15:46
Bb210401mb009
Alingsås fortsätter att bygga truppen inför kommande säsong och nu är det klart att mittsexan Gustav Jönne, 22, hämtas in från HIF Karlskrona.

Gustav Jönne var med och spelade upp HK Varberg i Handbollsligan 2018 och spelade sedan en säsong med hallänningarna i högsta serien. Han svarade då för 38 mål och var dessutom en bärande spelare i Varbergs defensiv. Inför förra säsongen tog Gustav ett steg ner i seriesystemet, till hårdsatsande HIF Karlskrona, från vilka han kommande säsong ansluter till Alingsås HK. Karlskronas lagkapten har skrivit på för två år.

– En övergång till Alingsås är ett steg framåt i min utveckling och det här känns både roligt och spännande. Alingsås är en proffsig klubb som utvecklar många spelare på ett bra sätt och jag tror på både en personlig utveckling och att kunna hjälpa laget till framgång, säger Jönne och beskriver sig själv som spelare.

– Jag har bra spelförståelse, gillar att spela försvarsspel och det är framförallt i anfallet jag måste förbättra mitt spel. Det kommer jag kunna göra i Alingsås.

Alingsås hade till innevarande säsong hoppats på att kunna ersätta både Andreas Lang, med Adam Jöhnsson från Kungälv, och Axel Franzén med Gustav Jönne men då båda spelarna var under kontrakt så blir det först till nästa säsong som duon ansluter.


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Jag är väldigt glad över att vi med adderingen av Gustav nu ersatt ytterligare en av de två viktiga spelare vi tappade inför den här säsongen. Gustav är en tvåvägsspelare med stor utvecklingspotential som kommer passa väldigt bra in i vårt lagbygge."

MIKAEL FRANZÉN, TRÄNARE: "Gustav har varit intressant för oss en längre tid och redan när han spelade i Varberg såg vi stor potential i honom. Nu har han spelat några säsonger under radarn i Allsvenskan och det skall bli spännande att se hur han kommer utvecklas hos oss. Han har de riktiga AHK-egenskaper som vi söker hos spelare."

Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md 2021 stor
Md knapp klubbshop
Md vm23 320x320 4nov
Md sparbanken 2 rader
Exklusiv partner
Md vb  b
Md logo
Md hl a
Md atg primary fovanta dig mer
Md fristads
Md cmore
Md jula
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub