Ahk header ny2

Förlust i säsongens sista match

Publicerad 2024-03-24 17:11
Bb230930jj073
AHK kämpade och slet - men fick till slut se sig besegrade av serieettan.

Förutsättningarna inför matchen var tydliga: Ystad behövde slå AHK för att ta direktplatsen upp till Handbollsligan så länge Boden vann sin match mot Huddinge. AHK gav Ystad en bra match och med elva minuter kvar var det endast ett mål differens mellan lagen. Men mot slutet skulle matchen rinna iväg och Skånelaget vann matchen med 22-29 (11-11).

Det var ett hungrigt Ystad som kom till Nolhagahallen under söndagen. Med flera supportrar i ryggen tog man tidigt ledningen med 2-4 i första halvlek. Men AHK skulle inte ge sig och med hjälp av en hemmaklack i hörnet visade sig serieettan ha problem med att ta sig igenom Alingsås-försvaret. I halvtid stod det 11-11 på resultattavlan.

- Bakåt så gör vi det vi hade pratat om. Planen var att vara defensiva på våra treor och nu kanske vi blev för defensiva om vi gjorde något fel. Men vi visste att om det blir en match med mycket 6 mot 6 och uppställt spel så skulle det bli jämnt. Därför försökte vi vara disciplinerade i offensiven och inte göra onödiga tekniska och låta Ystad kontra sönder oss, sade Johan Petersson efter slutsignal.

Även den andra halvleken skulle visa sig vara jämn. AHK spelade ut sina kort på rätt sätt och med elva minuter kvar reducerade Ella Larsson ställningen till 18-19. Men de sista minuterna skulle Ystad visa varför de spelar i Handbollsligan till nästa säsong. De sista elva minuterna vanns av Ystad med 4-10 och skåningarnas uppflyttning till Handbollsligan är ett faktum.

- Jag tycker att vi gör en bra match och vi gör vad vi kan. Det är lite synd att vi inte orkar hela vägen ut men med förutsättningarna att både Elle och Kajsa var borta samt att vi hade den insatsen i Heid senast är jag jättenöjd, kommenterade Petersson.

I Elle Månriddare och Kajsa Lindberg Blohms frånvaro tog Isabelle Ranch ett viktigt ansvar. I den interna skytteligan hamnar Ranch på andra plats bakom Lindberg Blohm och under söndagen stod hon för sju fullträffar:

- Isabelle gör återigen en riktigt bra match. Tillsammans med Kajsa har hon haft bäst utveckling i år och de har verkligen ankrat ledarrollen på ett bra sätt, sade Petersson och fortsatte med att berömma ytterligare spelare:

- Annie (Åsberg) gör en väldigt bra första halvlek och Linn (Andrén) gör en bra match på linjen. Jag tycker att Ella Larsson ska ha ett omnämnande med tanke på att hon inte spelat niometer tidigare och hon ska vara otroligt nöjd med sin prestation.

Peterssons, Lernås och lagets mål inför säsongen var att vinna åtta matcher och etablera sig som nykomling i allsvenskan. Laget vann under säsongen nio matcher och hamnade på åttonde plats, det vill säga en position över kvalplats.

- Vi har satt vårt grundspel. Vi har bra försvar, ett stabilt försvarsspel och ett varierande anfallsspel. Vi behöver utvecklas och få mer erfarenheter så att vi kan vara bättre i läget och orka kontra mer. Men allt som allt har vi bara tre spelare som tidigare spelat på den här nivån och med dem förutsättningarna tycker jag att vi har tagit väldigt stora kliv från början av säsongen.

Ska det bli skönt att slippa tävlingshandbollen nu ett tag?

- Det är alltid dubbelt för mig. Jag älskar försäsongen också, för då kan vi nöta saker vi inte kunnat göra annars. Men samtidigt är det tävlingshandbollen som man spelar och tränar för, sade Johan och fyllde på ytterligare om den gångna säsongen:

- Jag är nöjd med väldigt mycket och på det stora hela har vi uppfyllt allt vi ville göra, avslutade Johan.

Nu när damlagets säsong är slut får Alingsåsare rikta sitt fokus mot herrlagets två sista matcher och kommande slutspel. Dessutom kommer AHK ha med två lag i USM steg 5 i Uppsala. Under helgen vann P18 alla sina matcher men sedan tidigare har F18 lyckats kvalificera sig till steg 5. USM steg 5 spelas i Uppsala den 26-28 april.

Alingsås HK - Ystads IF HF 22-29 (11-11)

Startsjuan för AHK: Annie Åsberg, Emma Odén Rasmusson, Moa Solefors, Astrid Berura, Ella Larsson, Ellen Reinholdt, Isabelle Ranch.

Målskyttar: Isabelle Ranch 7, Linn Andrén 4, Emma Odén Rasmusson 3, Louise Karlefeldt 2, Ellen Reinholdt 2, Ella Larsson 2, Josefin Ewerman och Astrid Berura.

Straffar:

AHK: 3/4

YIF: 1/1

Utvisningar:

AHK: 0x2min

YIF: 3x2min

Domare: Casper Axell och Hugo Evebring.

Publik: 350.

Säsongens tabell: https://www.profixio.com/app/leagueid15283/teams/1...

Noel Svensson
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub