Ahk header ny2

Amanda lämnar tränarposten

Publicerad 2023-05-13 15:30
Amanda pr
I samband med kommande sommaruppehåll lämnar Amanda Forsberg Vallin uppdraget som huvudtränare för damlaget.

Amanda Forsberg Vallin tog rollen som damtränare inför säsongen 2021-22 och har nu lett laget i två säsonger vilka resulterat i en mittenplacering i division ett första säsongen, och säsongens avancemang till Allsvenskan.

– Målet när jag tog över laget var att gå upp till Allsvenskan och det är jag väldigt nöjd över att vi har klarat. Jag hade väldigt gärna fortsatt att leda laget men just nu får jag inte ihop helheten med jobb, föräldraskap och handboll, säger Amanda.

En ny chefsposition på Volvo kommer att ta en hel del av Amandas tid framöver, tillsammans med mammarollen för ettårige sonen. Helgens match mot Hellton i ATG Svenska Cupen blir Amandas sista som Alingsåstränare.

– Handbollen är väldigt viktig för mig men det är även min civila karriär och tyvärr går det inte att leva på handbollen på den här nivån. Min arbetsgivare har visat att de vill satsa på mig och då vill jag ge det uppdraget fullt fokus, även om jag hoppas på att kunna komma tillbaka till handbollen i framtiden, säger Amanda Forsberg Vallin.

Assisterande tränare Kent Bengtsson kommer inte heller att finna med kring damlaget nästa säsong men i Kents fall pågår en diskussion om en fortsättning i föreningen där han kommer jobba med talangutveckling på flicksidan.

Arbetet kring hur ledarkonstellationen i damlaget ska se ut pågår och förväntas vara klart inom kort. Klart är i vilket fall att Amanda Forsberg Vallin inte kommer släppa intresset för Alingsås.

– Jag hoppas vara på plats på så många hemmamatcher som möjligt. Nolhagahallen och publiken där kommer bli väldigt viktig för våra chanser att göra bra resultat i Allsvenskan, säger hon.CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Vi är jättenöjda med Amandas arbete i klubben och hade väldigt gärna haft henne kvar. Samtidigt har vi stor respekt för hennes val att satsa på sin civila karriär. Nu fokuserar vi på att hitta en bra helhetslösning inför nästa säsong."

Martin Larsen
Md logo 2
ANMÄLAN ÄR ÖPPEN - VÄLKOMMEN TILL ALINGSÅS OCH KEMPA HANDBALLSCHULE 2024!!
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub