Hemsidavariant 2

AHK triumferade mot Karlskrona

Publicerad 2024-10-12 18:22
Img 5558
Kajsa Lindberg Blohm låg bakom säsongens tredje seger.

AHK fortsätter att vinna på hemmaplan. Efter tio minuter stod det 6-0 till hemmalaget vilket Karlskrona aldrig lyckades återhämta sig från. Som närmast var man två mål från kvittering vid flera tillfällen, men då gjorde AHK alltid ett extra ryck. Slutresultatet skrevs till 29-25 (14-11).

Det var en match som för AHK:s del präglades av skadebekymmer. Inför matchen var Emma Odén Rasmusson, Maja Appelgren och Ida Holmberg Schatzl inte tillgängliga för speltid. Dessutom tillkom problem när Josefin Ewerman i andra halvlek blev liggande efter en smäll på knät och när Kajsa Lindberg Blohm blev utskickad på bår med fem minuter kvar att spela.

- Vi fick tre småskador och två stora skador på en vecka, vilket är helt sjukt. De tre spelarna som blev skadade i veckan fick inga jätteallvarliga skador utan de borde vara tillbaka inom några veckor alla tre, det är hanterbart, berättade Johan Petersson, och fortsatte:

- Men det här såg inte bra ut med Jossan. Jag utgår från det värsta, att det är korsbandet, men hoppas såklart på det bästa. Hon är ju vår försvarsgeneral, så om hon är borta hela säsongen får vi tänka om gällande försvarsspelet helt.

- Kajsa kom ganska djupt och när hon skulle skjuta fick hon en spelare över sig. Så hon fick tyngden av den kroppen mot huvudet som trycktes ner i golvet. Hon är vid medvetande men har ont i nacken som det är nu. Där får vi bara vänta, vi vet ingenting där.

Det fanns åtminstone också positiva nyheter från Nolhagahallen. AHK vann sin tredje match för säsongen och Petersson är ytterst nöjd över vad sin trupp presterat över de fem första omgångarna:

- Jag är otroligt nöjd. Vi hade en jättetuff inledning med svåra matcher. Hade du sagt till mig inför säsongen att vi skulle ha tre vinster på våra första fem matcher hade jag knappt trott på det. Vi har hittat väldigt många bitar som är bra och vi är trygga i. Nu får vi laborera om lite och fokusera på nästa match mot Heid.

Det som lade grunden till segern var AHK:s första tio minuter. Laget kom ut med energi och visade Nolhagapubliken en vilja att vinna matchen. Clara Wolf höll nollan första tio minuterna när AHK gjorde sex mål innan Karlskrona kunde skriva sig in i målprotokollet.

Vad var det som fungerade så bra första tio, femton minuterna?

- Vi får träff bakåt och tvekar inte överhuvudtaget. När vi väl börjar släppa in något mål börjar vi tveka och de får lirka in bollen till linjen, så vi är inte helt nöjda med försvarsspelet sett till hela matchen.

Hur skulle du summera insatsen över 60 minuter?

- Vi är fantastiskt glada över dem här två poängen, de är väldigt viktiga. Vi gör ingen lysande match men samtidigt har vi kontroll på matchen igenom. Det är lite ovanligt att spela utan våra mittnior i Maja och Ida men vi gör det ändå bra. Vi missar flera lägen och kommer ändå upp i 29 mål vilket är starkt, sade Petersson.

En stor anledning att AHK kom upp i 29 mål var Kajsa Lindberg Blohms briljans. Totalt gjorde hon tolv mål och var en stor anledning till att Karlskrona kammade noll i Nolhagahallen.

Vinsten betyder alltså att AHK har plockat sex poäng på de inledande fem matcherna. Nästa match spelas mot BK Heid den 19 oktober i Heidhallen. Avkast sker 14.00.

Alingsås HK - HF Karlskrona 29-25 (14-11)

Startsjuan för AHK: Clara Wolf, Mira Larsson, Lotta Tvedsjö, Elle Månriddare, Kajsa Lindberg Blohm, Filippa Oderbrant, Isabelle Ranch.

Målskyttar:

AHK: Kajsa Lindberg Blohm 12, Isabelle Ranch 6, Filippa Oderbrant 3, Mira Larsson 2, Elissa Baoi 2, Lotta Tvedsjö 2, Linn Andrén & Ella Larsson.

HFK: Agnes Lundin 7, Julia Söderbom 5, Wilma Martinsson 4, Olivia Karlsson 3, Vilde Steinlund 2, Emilia Persson, Tintin Holmgren, Hedda Källström & Ellen Lindén.

Straffar:

AHK: 3/3

HFK: 1/1

Utvisningar:

AHK: 1x2min

HFK: 4x2min

Domare: Eldin Bitic & Rasmus Källerfelt.

Publik: 345.
Noel Svensson
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub