Header webb

Tung förlust i premiären

Publicerad 2023-09-17 21:35
Bb230916no050
Damerna kammade noll poäng i Helsingborg.

I AHK:s premiär i damallsvenskan visade damerna tidigt att de håller en hög nivå. Den höga nivån orkade man hålla i 40 minuter, då hemmalaget OV Helsingborg efter det tog över matchbilden. Slutresultatet skrevs till 28-22 (11-14).

Alingsås startade matchen klart bäst och gick efter tio minuters spel upp i ledning med fyra mål. Även om OV kom tillbaka och kvitterade till 10-10, kunde AHK tack vare en bra avslutning på halvleken gå in i halvtidsvilan i ledning 11-14. Värt att notera är att nio av AHK:s 14 mål gjordes av kantspelare i den första halvleken.

Det var en jämn inledning på den andra halvleken men Helsingborg började sakta ta sig tillbaka och gå upp i ledning. AHK fick inte till försvarsspelet lika bra, räddningarna blev färre och anfallsspelet blev slarvigt och inte lika fartfyllt. Med nio minuter kvar reducerade Kajsa Lindberg Blohm ställningen till 21-20 men närmare kom aldrig bortalaget. Premiären i damallsvenskan slutade i förlust 28-22.

- Det är vår första match i allsvenskan och vi möter ett rutinerat topplag och jag tycker att vi styr matchen på ett bra sätt i 40 minuter. Även om vi gör tekniska fel och andra misstag följer vi vår linje och matchplan, menade huvudtränare Johan Petersson efter slutsignal.

- De sista 20 minuterna tappar vi vårt spel. I anfallsspelet använder vi inte fart, vi går i sidled och det blir många tekniska fel. Dessutom får vi inte in Jossan (Josefin Ewerman) i försvarsspelet vilket gör att det blir osäkert bakåt, fortsatte Petersson.

Nästa match för damerna spelas den 30 september och det är ett nykomlingsmöte i Nolhaga mot Huddinge HK.

- Vi tar med oss många bra saker inför nästa match. Vi vet att vi kan störa alla lag om vi följer vår linje och spelplan i 60 minuter men spelar man i allsvenskan har man inte råd med dåliga perioder, då blir vi straffade direkt, avslutade Petersson.

OV Helsingborg HK - Alingsås HK 28-22 (11-14)

Startsjuan för AHK: Annie Åsberg, Emma Backmark, Linn Andrén, Linnea Kindahl, Kajsa Lindberg Blohm, Ellen Reinholdt, Filippa Oderbrandt.

Målskyttar: Linnea Kindahl 4, Ellen Reinholdt 4, Marion Lindström 3, Kajsa Lindberg Blohm 3, Emma Backmark 3, Filippa Oderbrant 2, Alketa Bajrami, Elle Månriddare och Signe Lindblad.

Straffar:

OV: 3/3

AHK: 1/2

Utvisningar:

OV: 0x2min

AHK: 2x2min

Domare: Marcus Nilsson och Younes Ottosson

Publik: 245.

Noel Svensson
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub