Ahk header ny2

Stark vändning av HP på bortaplan

Publicerad 2023-01-21 23:31
Bb221214jj056
Efter en svag start kom Alingsås igång i den andra halvleken.

HP åkte till Tidaholm med målet att ta två nya poäng och för stunden gå upp på samma poäng som serieledarna Country. Tabelljumbon Tidaholm gjorde allt de kunde för att stoppa detta, men orkade inte hela vägen ut. Slutresultatet blev 31-34 (18-15) och HP har nu vunnit fyra raka matcher.

Starten gick inte alls som planerat för HP:s del. Tidaholm tog ledningen direkt och drygade snabbt ut ledningen. Som mest var differensen fem mål mellan lagen, och Tidaholm kämpade för att HP inte skulle närma sig. Albin Hägglund Junler om starten och vad som gick fel:

- Vi får ingen träff bakåt och framåt är det väldigt stressigt. Vi bränner väldigt många frilägen och har svårt att få momentum.

Tack vare ett bra 7-6 spel började HP däremot komma igång i andra halvlek. Med tio minuter kvar att spela tog Alingsås ledningen för första gången i matchen, men Tidaholm skulle inte ge upp. Lite senare stod klockan på 56.00 och ställningen var 31 lika. Då gjorde HP ett sista viktigt ryck och vann de sista fyra minuterna med 3-0.

- Mot slutet börjar vi springa mer vilket leder till att vi får många kontringar som vi dessutom sätter dit. Men främst vänder vi matchen för att vi krigar och orkar mer än dem. Det var ingen skön handboll men en riktig krigarvinst, fortsatte Albin.

Nästa match för HP spelas mot farmarlaget Skövde, där de båda lagen känner varandra väldigt bra. Matchen spelas den 25 januari och HP söker revansch efter det tidigare mötet den här säsongen:

- Det kommer bli en spännande och rolig match att spela. Skövde är bra och vi vet vilka och vilket spel vi möter så det kommer att bli en tuff match. Kommer vi upp i rätt nivå har vi väldigt goda chanser att vinna, men det krävs många steg uppåt från Tidaholm-matchen för att vi ska göra det, avslutade mittnian som var målgladast i HP under fredagen med sina 8 mål.

IF HV Tidaholm - HP Alingsås 31-34 (18-15)

Startsjuan för HP: Emil Holmberg Schatzl, Adam Svantesson, Emil Törnqvist, André Larsson, Jakob Markoff, Albin Hägglund Junler och Marius Glennert.

Målskyttar: Albin Hägglund Junler 8, Marius Glennert 7, Simon Roos 4, Emil Törnqvist 3, Adam Svantesson 3, Jakob Markoff 3, Emil Douglas Andersson 3, Edvin Landström, André Larsson och Emil Holmberg Schatzl.

Straffar:

TID: 2/2

HP: 5/6

Utvisningar:

TID: 5x2min

HP: 3x2min

Domare: Felix Odenbom & Daniel Österberg.

Noel Svensson
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub