Ahk header ny2

Signe Lindblad till Skövde HF

Publicerad 2024-07-02 09:52
Signe lindblad pr
Alingsås HK levererar en av sina egna produkter till Handbollsligan när 18-åriga niometaren Signe Lindblad tar steget från moderklubben till Skövde HF.

Signe Lindblad flyttades upp i damlaget som 17-åring och tog plats i matchtruppen vid sju tillfällen när Alingsås tog steget upp i Allsvenskan. Under den senaste säsongen fanns Signe med från start och totalt blev det tio mål i Allsvenskan och dessutom över 80 mål i HP Alingsås. Insatser, som i kombination med studierna på Rikshandbollsgymnasiet Katrinelund, gjort att Skövde HF fått upp ögonen för Lindblad.

– Det blir en ny och spännande utmaning för mig. Skövde har en ny tränarkonstellation som jag tror mycket på. Jag går in med öppna ögon och min målsättning är att utveckla mitt spel och mina individuella färdigheter, säger Signe Lindblad.

Lindblad är halvvägs på sitt tvåårskontrakt med Alingsås men får nu med moderklubbens goda minne lämna för den högre divisionen. Kontraktet med Skövde är skrivet på två år.

– Jag har trivts bra i Alingsås och är tacksam att klubben väljer att ge mig den här chansen, säger Signe Lindblad.

I kombination med att Ellen Reinholdt kommer att operera sin skadade axel och blir borta under åtminstone första halvan av säsongen skapar Lindblads flytt en lucka på nio meter som behöver täppas till.

– Det innebär att vi kommer behöva se oss om efter en ny spelare men samtidigt ligger det här helt i linje med hur vi vill jobba. Att utveckla en egen talang och släppa vidare till spel i en högre division. Vi är väldigt glada för Signes skull, säger Alingsås sportchef Christer Mårtensson.

Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub