Header facebook albin jacob kajsa bella r tt m tt 2

Premiärförlust i Stockholm

Publicerad 2024-09-14 13:17
Img 5451
En undermålig försvarsinsats gjorde att AHK föll mot Tyresö.

Det var ett inspirerat Tyresö som inledde premiärmatchen bäst. Efter 17 minuter ledde Tyresö med sju mål, vilket AHK aldrig lyckades återhämta sig från. Trots en riktigt stark blåvit avslutning på matchen i Tyresöhallen slutade bataljen 29-27 (15-10).

Förra säsongen kom Alingsås på en åttondeplats i Damallsvenskan medan Tyresö hamnade några placeringar över i tabellen, på en femteplats. Förra säsongens möten mellan lagen slutade båda två i Tyresösegrar, vilket gjorde att AHK åkte upp till Stockholm med revanschlust.

Men Stockholmslaget skulle återigen visa sig vara en svår nöt att knäcka. Efter 19 minuter hade tränarduon Johan Petersson och Martin Lernås redan använt två timeouter och AHK var i underläge med sju mål.

- Det här har hänt alldeles för många gånger, förra året inräknat, att vi inte lyckas spela vårt spel på bortaplan. Vi försöker städa bort det här för att bli lika starka på bortaplan som vi är på hemmaplan. Men idag gick det att se tidigt in i matchen att vi inte lyckas hålla oss till matchplanen, kommenterar Johan Petersson som är inne på sin andra säsong som huvudtränare för AHK.

Med nio minuter kvar ledde Tyresö med elva mål. Då kom AHK igång på allvar och de sista nio minuterna vanns med 9-0 efter bland annat fem mål signerat Isabelle Ranch. Detta gjorde att slutresultatet blev 29-27 i Tyresös favör.

- De första 50 minuterna är det den sämsta försvarsinsatsen vi har gjort när jag har haft laget. Vi gör det lätt för dem genom att inte springa hem ordentligt och vi får inte till försvarsspelet alls, menar Petersson.

Positivt var att nyförvärvet Maja Appelgren inledde matchen piggt. Hon gjorde AHK:s tre första mål och var tillsammans med Clara Wolf lagets två främsta spelare enligt huvudtränare Petersson:

- Av våra primära spelare som ska ta ansvar är det egentligen bara Maja och Clara som gör det bra och är riktigt närvarande.

Det fanns också andra glädjeämnen i spelartruppen. Mittnian Ida Holmberg Schatzl född 2007 fick göra debut i damallsvenskan. I debuten bidrog hon med både mål och assist. Dessutom gjorde Elissa Baoi född 2006 en bra match från sin vänsterkant med tre fullträffar. Johan berömmer även Wilma Houshangi som är ny från Önnered inför säsongen:

- I andra halvlek byter vi runt mycket. Då gör Elissa det bra, Wilma gör det bra under sina minuter och Ida får också klart godkänt. Annars får resten underbetyg med tanke på att vi vet att vi kan så mycket bättre.

Är det extra surt att förlora med tanke på att ni visar sista nio minuterna vad ni kan?

- Jo, absolut. När vi väl börjar göra det vi ska vinner vi med 9-0. Klart att Tyresö kanske går ner i nivå när de leder så stort men nånstans vill de fortsätta visa deras kvalité och vinna så stort som möjligt.

- Det är inte alls skämmigt att förlora borta mot Tyresö men det är synd att vi inte kommer upp i nivå, för när vi är i fas har vi bra chans mot alla lag, avslutar Johan.

AHK inleder säsongen med två bortamatcher. Den andra bortamatchen spelas mot IFK Örebro den 22 september. Nolhagapremiären sker hemma mot det förväntade topplaget Boden Handboll IF den 28 september.

Tyresö Handboll - Alingsås HK 29-27 (15-10)

Startsjuan för AHK: Annie Åsberg, Emma Odén Rasmusson, Josefin Ewerman, Linnéa Kindahl, Kajsa Lindberg Blohm, Maja Appelgren, Isabelle Ranch.

Målskyttar:

TYR: Frida Höglund 7, Anna Pettersson 6, Sara Smedberg 4, Ella Forsberg 3, Thea Gelotte 3, Linn Henner 2, Tove Höglund 2, Hanna Dufva & Daniella Lidsheim-Marjasin.

AHK: Isabelle Ranch 7, Maja Appelgren 5, Elissa Baoi 3, Kajsa Lindberg Blohm 3, Emma Odén Rasmusson 2, Josefin Ewerman 2, Linn Andrén 2, Ella Larsson, Linnéa Kindahl & Ida Holmberg Schatzl.

Straffar:

TYR: 4/4

AHK: 2/3

Utvisningar:

TYR: 6x2min

AHK: 1x2min

Domare: Axel Åhlin Andersson & Jesper Fernis.

Publik: 105.
Noel Svensson
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub