Ahk header ny2

Pontus Axell kvar som fysansvarig

Publicerad 2023-03-20 15:35
Pontus pr
Klubbens fysansvarige Pontus Axell blir kvar i föreningen i ytterligare ett år.

Pontus, 31, kom till Alingsås under våren 2020 från ligakollegan Redbergslid där han arbetat i fem säsonger. Han har även arbetat åtta år på rikshandbollsgymnasiet Katrinelund. I Alingsås fördelar Pontus sin tid mellan herrar, damer och ungdomslag.

– Min primära arbetsuppgift är att säkerställa spelarnas fysiska status. Allt från ett bra upplägg under försäsongen till rehab och alla smådetaljer som behöver hållas koll på för att spelarna ska få bästa möjliga förutsättningar att kunna genomföra handbollsträningen på ett bra sätt. Inte minst rätt kost och sömn, berättar Pontus.

I åldersgrupperna under seniorlagen handlar arbetet mycket om att träna förberedande för en ännu högre framtida träningsbelastning men även om att utbilda klubbens ledare i fysisk träning och kost. Vid sidan av jobbet i Alingsås fungerar har Pontus ett förbundsuppdrag som träningsrådgivare för de svenska u-landslagsspelarna.

Det nya kontraktet med Alingsås innebär att det blir en fjärde säsong i klubben, även om det fanns andra anbud att ta ställning till.

– Det hade känts konstigt att lämna nu och jag hade egentligen inga tankar på något annat uppdrag än det i Alingsås. Rätt fysik byggs över tid och jag gillar inte att lämna en uppgift när jag inte känner mig helt färdig. Både dam- och herrtruppen är träningsvilliga och det är spännande att båda trupperna kommer vara relativt oförändrade till nästa säsong, och jag ser med glädje fram emot att fortsätta mitt arbete, säger Pontus Axell.


AMANDA FORSBERG VALLIN, DAMTRÄNARE: "Pontus vet vad spelarna behöver kring fysen och ger tjejerna en kontinuitet i den träningen. Han har påbörjat ett viktigt arbete i damtruppen som nu behöver ta ytterligare ett steg framåt inför spel i allsvenskan."


MIKAEL FRANZÉN, HERRTRÄNARE: "En viktig del i en elitverksamhet är att ha ett stort inflytande över spelarnas fysiska status och dess utveckling. Arbetet kring detta har pågått en tid och jag tycker vi hittar mer och mer rätt i vår träning. Att med Pontus hjälp dessutom kunna flytta tänket kring denna träning längre ner i föreningens åldersgrupper är en viktig del i en ljus framtid för Alingsås."

Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub