Ahk header ny2

Ny tvåpoängare på hemmaplan

Publicerad 2024-02-10 18:12
Bb230930jj012
AHK monterade ner GUIF i andra halvlek.

Det var ett missnöjt AHK som gick till halvtid i underläge 11-13 mot Eskilstuna GUIF under lördagen. En nytändning i paus gjorde att AHK kom ut som ett bättre lag i andra halvlek och med hjälp av Kajsa Lindberg Blohms anfallsspel kunde AHK vinna den viktiga matchen med 28-26 (11-13).

Eskilstuna GUIF är förvisso tabelljumbo i damallsvenskan, men laget har gjort förändringar på bland annat tränarposten vilket har gett laget en nytändning.

Men det var AHK som fick en bra start på matchen och efter 16 spelade minuter stod med 8-5 i AHK:s favör. De återstående 14 minuterna på första halvlek var dock helt annorlunda. Eskilstuna GUIF vann perioden med fem mål och kunde gå till halvtid i ledning 11-13.

- Det liknar många måstematcher vi har spelat i första halvlek där vi blir för ängsliga, oroliga och inte går rakt på mål. Samtidigt gör GUIF kanske sin bästa match för säsongen och det märks verkligen att de har fått ordning och reda på vissa saker med tränarbyte och så vidare, konstaterade Johan Petersson.

AHK gjorde en mycket bättre andra halvlek. Laget blandade vilja och klass när man gick från underläge 15-16 till ledning 21-18. Den perioden blev till slut det avgörande rycket och Eskilstuna-laget kom aldrig närmare än två mål ifrån att kvittera. Matchen slutade 28-26 i blåvitt favör.

- Det var nog första gången på hemmaplan vi lyckades vända en negativ trend under en match. Vi fick en nytändning i paus då vi kände att förutsättningarna för att ta poäng fanns där och att det bara gällde att tro på vårt spel.

- Kajsa bär med sig laget och hon gör väldigt många viktiga mål idag. I paus sade jag åt henne att hon skulle våga skjuta mer från niometer och det tog hon med sig jättebra och det blev en väldigt bra utdelning av det, fortsatte Johan.

Kajsa Lindberg Blohm blev tilldelad matchens lirare och hon gjorde elva av lagets 28 mål. Johan Petersson tyckte att det var fler namn som var värda att nämnas:

- Linnea (Kindahl) gör många inspring från kanten som fungerar väldigt bra. Clara (Wolf) gör också en stabil insats med många fina räddningar.

AHK har nu fem matcher kvar att spela. I skrivande stund är det tre poäng ner till kvalplatsen där Kroppskultur befinner sig, men Uddevalla-laget har en match mer att spela än Alingsås.

Vad kommer vara det viktigaste för er de sista fem matcherna?

- Vi ska spela vårt spel och inte komma med så många överraskningar. Det handlar om att göra vårt bästa i varje match för att plocka poäng och desto tidigare vi tar dem desto tidigare kan vi andas ut. Min känsla är att vi kommer behöva ta några mer poäng för att slippa kval.

Även nästa lördag är det hemmamatch i Nolhagahallen. Avkasttiden är 16.00 när våra damer tar emot Kärra HF den 17 februari.

Alingsås HK - Eskilstuna GUIF 28-26 (11-13)

Startsjuan för AHK: Clara Wolf, Emma Odén Rasmusson, Josefin Ewerman, Linnéa Kindahl, Kajsa Lindberg Blohm, Ellen Reinholdt, Isabelle Ranch.

Målskyttar: Kajsa Lindberg Blohm 11, Isabelle Ranch 6, Linn Andrén 3, Linnea Kindahl 3, Emma Odén Rasmusson 2, Signe Lindblad, Ellen Reinholdt och Filippa Oderbrandt.

Straffar:

AHK: 5/5

GUIF: 5/5

Utvisningar:

AHK: 1x2min

GUIF: 4x2min

Domare: Casper Axell och Hugo Evebring.

Publik: 315.

Noel Svensson
Md logo 2
ANMÄLAN ÄR ÖPPEN - VÄLKOMMEN TILL ALINGSÅS OCH KEMPA HANDBALLSCHULE 2024!!
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub