Ahk header ny2

Målfest när HP förlorade

Publicerad 2023-03-12 11:45
Dessvärre är HP Alingsås utan chans till uppflyttning.

Varken HB 78 Jönköping eller HP Alingsås kunde få till sina försvar och målvaktsspel, vilket ledde till en svängig match med mycket mål. Laget från Jönköping ledde matchen under stora delar, och kunde också avsluta matchen bäst och vinna med fyra mål, 34-38 (20-21).

Matchen började starkt för Hallbys farmarlag som snabbt tog en ledning på 5-9. Därefter började även hemmalaget HP komma igång, men endast framåt. Det blev mål nästan varje anfall för båda lagen, innan HP avslutade halvleken bäst genom fyra mål av Albin Hägglund Junler de sista fem minuterna, vilket resulterade i halvtidsresultatet 20-21.

Det var gästerna som på nytt startade en halvlek bäst, och tidigt in i andra halvleken hade HB 78 en ledning med sex mål. Trots att HP försökte komma ikapp lyckades de aldrig närma sig tillräckligt för att ta poäng. Närmast var man med sex minuter kvar av matchen vid ställningen 34-36, men HP missade för många klara målchanser och Jönköpingslaget kunde vinna matchen med 34-38.

- Hallby gör det bra och har en förstärkt trupp med flera spelare från deras a-lag, så det är absolut ingen skam att förlora. Däremot, tycker jag att vi ska lösa det när vi gör 34 mål på hemmaplan, kommenterade HP:s tränare William Törnqvist.

Matchens lirare gick till Emil Douglas Andersson, som tillsammans med Albin Hägglund Junler stod för förstklassiga insatser. De två niometarna kombinerade 20 mål tillsammans.

- Albin och Emil står såklart för bra insatser och framåt gör vi det bra bortsett från en period i vardera halvlek. Idag förlorar vi för att vi inte får träff på vårt försvar eller målvaktsspel, men nu är det bara att kolla framåt och göra en bra avslutning på serien.

- Efter det ligger fullt fokus på att göra bra träningsveckor inför USM steg 4 i början av April, avslutade Törnqvist.

För handbollssugna spelas det USM denna helg för F16 och P16 i Alingsås. Besök Nolhagahallen imorgon och stötta våra ungdomslag, som är obesegrade i deras respektive två första matcher under helgen.

HP Alingsås - HB 78 Jönköping 34-38 (20-21)

Startsjuan för HP: Emil Holmberg Schatzl, André Larsson, Simon Roos, Noah Olsson Skyllerström, Emil Douglas Andersson, Albin Hägglund Junler och Jakob Markoff.

Målskyttar: Albin Hägglund Junler 13, Emil Douglas Andersson 7, Simon Roos 6, Edvin Landström 2, Noah Olsson Skyllerström 2, André Larsson 2 och Arvid Andersson 2.