Ahk header ny2

"Laget med mest fysik"

Publicerad 2023-09-27 11:04
Bb230920jj003
Mikael Franzén svarar på frågor inför Kristianstad hemma.

För tredje gången den här säsongen möts Alingsås HK och IFK Kristianstad. Avkast sker klockan 19.00 på onsdag kväll i Estrad.

De första två mötena spelades i början av september. AHK lottades mot IFK Kristianstad i ATG Svenska cupens åttondelsfinal. IFK vann den första åttondelen i Nolhaga (22–30), medan AHK vann returen i Skåne (25–23). Dessvärre gick Kristianstad vidare med bättre totalsiffror.

Ni möts för tredje gången imorgon. Vad kan ni dra för nytta av det?

– Jag tror att båda lagen kan dra nytta av det. Sen är det nya spelare in och nya spelare ut varje match. Men det klart att vi känner varandra väl. Så det gäller att hitta dem sakerna som vi gjorde bra i cupen. IFK är duktiga på att springa, så det gäller att vi har ett bra anfallsspel och ett bra hemspring, säger Mikael Franzén.

Vad har ni fokuserat främst på?

– Det är väl vårt försvarsspel som är nyckeln imorgon. Dels för att få egna kontringar, men också för att få stopp på Markus Olsson, vilket vi inte lyckades med i det första cupmötet. Sen ska man komma ihåg att IFK har många duktiga spelare. Jag tror man är ute på farligt vatten om man bara tänker "stoppa Olsson". Men självklart ska han inte få det lika lätt att hitta målet som han hade i Nolhaga.

Är det bara bakåt som ni kan vinna matchen imorgon?

– Hehe, nej. Jag tycker vi har spelat ett bra anfallsspel. Det var inte så dåligt mot Skövde heller. Men vi hade några perioder som var sämre samt att vi prickade Anton Hagvall för mycket. Men vi har hittat varandra bra. Vi kan även vinna framåt imorgon tycker jag.

Hur ser du på IFK som lag?

– De är ju favoriter till SM-guldet i år igen och därför favoriter mot oss imorgon. Även om vi har hemmaplan är de alltid favoriter. Men vi kan absolut slå dem. Det visade vi senast i Kristianstad (AHK vann 25–23).

IFK:s målvakt Gustaf Banke hade närmare 50% i räddningar i söndags mot HK Aranäs. Hur ska ni göra för att hitta nätmaskorna, och inte låta det bli ännu en match där motståndarlagets målvakt fäller avgörandet?

– De som vill titta på vad målvakten gör gör det, och de som inte vill göra det gör inte det. Man får hitta sitt egna sätt att ta sig an matchen och uppgiften.

Kristianstad byter anfall-försvar. Kan ni utnyttja det på något sätt i omställningarna?

– Ja, det har vi pratat om. Jag tycker vi har tagit kliv i vårt kontringsspel.

Har du någon uppmaning till alingsåsaren?

– Det är ju bara att komma hit och stötta. Handboll är bäst live. Detta är ett klassikermöte med mycket fysik.

Vad tror du kommer utmärka onsdagens match?

– IFK är ju det laget i serien med mest fysik, så är det. De spelar mycket på att de är fysiska. Det kommer nog att smälla på bra.

Adam Jöhnsson missar matchen till följd av en fingerskada. Oscar Gentzel missade senaste matchen mot IFK Skövde. Om vänsternian kommer till spel mot IFK Kristianstad återstår att se.

Foto: Bildbyrån

Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub