Knapp förlust för damerna i Halmstad

Publicerad 2022-12-09 20:39
Bb221126jj004
En jämn tillställning som tyvärr slutar med förlust för AHK:s damlag.

HK Drott Halmstad inleder matchen med att punkta Kajsa Lindberg Blohm, som öppnade upp en del ytor för dom andra niometers-spelarna i AHK.

Trots punkten såg det trögt ut i AHK:s anfallsspel och extremt många tekniska fel. Alingsås testade på att spela 7-6, men ingen jättebra utdelning på det. Efter en slarvig halvlek men med starkt försvarsspel stod det 12-14 i halvtid.

Andra halvlek blev betydligt mer spännande, lika många tekniska, om inte fler så blev det en svängig halvlek.

Drott drog på sig en del utvisningar, hade bara tre man på banan under några sekunder. Dubbla utvisningar under två perioder där man trodde att AHK skulle dra ifrån, men så blev inte fallet.

Med 1 minut kvar av matchen står det 26-26 på tavlan, Drott lyckas då göra mål till 27-26, som står sig matchen ut.

Tränare Amanda Forsberg Vallin kommenterade:

-"Jag tycker i det stora hela att vi gör en bra match, men vi vågar inte vinna.

-"Vi blir tveksamma när det ska avgöras, vågar inte sticka dit näsan. Gör alldeles för många tekniska fel, tror vi har 20 tekniska fel. kommer lite i orytm med punkten, kanske skulle testat något mer i andra halvlek."

Ni hade några chanser att stänga matchen när Drott hade dubbla utvisningar under två perioder, vad händer där?

- Ja precis, vi torskar den perioden. Det kan man inte göra om man vill vinna handbollsmatcher.

HK Drott Halmstad - Alingsås HK 27-26 (12-14)

Målskyttar:

HK Drott Halmstad: Amanda Kullenberg 5, Emelie Broberg 4, Johanna Birkkjear 4, Stina Lago 4, Hanna Bergquist 3, Stina Karlsson 3, Cecilia Patriksson, Louise Lilja, Olivia Karlsson, Tova Feuk.

Alingsås HK: Filippa Oderbrant 6, Emma Backmark 3, Isabelle Ranch 3, Astrid Berura 2, Ella Larsson 2, Elle Månriddare 2, Kajsa Lindberg Blohm 2, Moa Solefors 2, Wilma Carlsson 2, Ellen Reinholdt, Josefin Ewerman.