Alings s header ny

Johan Nilsson inför Kristianstad borta

Publicerad 2023-02-03 15:08
Bb230201jj033
Högernian om USM-minnen och AHK:s negativa trend mot IFK.

Alingsås HK:s herrar går en tuff uppgift till mötes under lördagen. På de senaste tio matcherna mot IFK Kristianstad har AHK förlorat nio. Faktum är att AHK har förlorat fem raka matcher mot de orangea från Skåne. Den enda segern i närtid kom i SM-kvartsfinal 2022.

– Vi har haft tufft för dem både hemma och borta i seriespelet. De har gått in med en lite kaxigare inställning till matcherna än vad vi har gjort, upplever Johan Nilsson, som är tillbaka i speldugligt skick efter 15 månader på läktaren.

I onsdagens match mot Redbergslid, vilket också var vårsäsongspremiär, gjorde Nilsson två mål.

– Jag sprang inte runt och letade målet. Men det är skönt att känna att man kan vara med och bidra på den här nivån, sade Nilsson i en intervju efter slutsignal. Hela intervjun med högernian går att se i AHK-appen.

Vad talar för AHK på lördag borta mot Kristianstad?

– Jag tycker att vi har tränat på bra under januari och har hittat nya roller i anfallsspelet. Nu har vi några spelare borta, men vi spelar ihop oss mer och mer. Sen ska man inte sticka under stol med att Kristianstad borta är den tuffaste matchen i serien.

Hur lyder utvärderingen av krysset mot RIK? Tongångarna från en del AHK:are har varit negativa på sociala medier...

– Vi skulle haft en större ledning i paus (15–10 slutade första halvlek). Då hade vi kunnat döda matchen. I stället fick RIK energi av att de bara var fem mål ner i halvtid, vilket gjorde att de kunde vara med redan från start i andra halvlek. Vi blev lite oroliga och frustrerade över det, speciellt när deras målvakt Kristian Zetterlund började rädda. Jag kan tänka mig att publiken tog med sig de sista 20 minuterna, då vi tappade vårt momentum helt och hållet, och inte de första 40 minuterna, då vi spelade ganska bra, fortsätter Nilsson.

Går det att förklara era missar mot Kristian Zetterlund?

– Nja, man kan hitta en miljon ursäkter för det där. Det kan vara allt från ringrostighet till tillfälligheter. Vi får lyfta på hatten för Zetterlund som tog många skott i viktiga lägen för RIK. Vi får ställa in siktet bättre nästa gång.

Det är USM steg 3 för pojkar-18 här i Estrad under helgen. Har du några USM-minnen som du vill dela med dig av?

– Jag nådde som bäst steg fyra i både Baltichov och Alingsås. Som B-pojk i Baltichov minns jag att vi mötte Tyresö med bland annat Rickard Frisk i målet. Det var kul att jag och Rickard möttes redan då.

AHK:s juniorer spelar en match på lördag (VästeråsIrsta HF, kl. 15.00) och två matcher på söndag (Hammarby IF, kl. 09.30 & Vinslövs HK kl. 15.30).

Du har en ledarroll för juniorerna i AHK. Hur kommer du att följa deras USM-matcher under helgen?

– Lördagens match missar jag eftersom den krockar med vår match i Kristianstad. Men på söndag finns jag med på tränarbänken i Estrad.

Hur ska ni gå tillväga för att besegra IFK och göra ett ordentligt trendbrott?

– Få bort deras kontringsspel och inte låta Olsson och Cederholm få fira julafton i anfallsspelet. Vi vill åka ner och vara lite kaxiga, kanske kunna grisa till oss poäng och göra dem lite mer irriterande. Kristianstad har fått många matcher på sitt sätt med lite gladhandboll och spring, inklusive matcherna mot oss. Vi vill grisa lite. De ska inte tycka att handboll är så roligt imorgon. Förhoppningsvis blir det ett framgångsrecept för oss.

Olof Thyrelius Ericson
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md  vist llerupp golvdekal final
Md 3 brands logo color rgb
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md logo
Md hl a
Md atg primary fovanta dig mer
Md jula
Md c more no box logo core rgb  002
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub