HP vann målrik tillställning

Publicerad 2024-02-10 15:11
Bb230920jj028
HP tappade en stor ledning men löste ändå två poäng.

Det såg länge ut som att HP skulle hämta två enkla poäng i Göteborg. Backa HK kunde inte stoppa HP:s offensiv och som mest var skillnaden tio mål mellan lagen med 26 minuter kvar att spela. Trots detta blev det dramatik mot slutet, där HP kunde hålla undan och vinna med 33-36 (14-22).

HP:s start på matchen var utmärkt. Backa kunde inte få stopp på HP:s offensiv, vilket ledde till att gästerna hade gjort 17 mål på endast 18 minuter. Till paus stannade målproduktionen ner något, men HP hade ledningen med 14-22. Tränare Simon Nilsson var väldigt nöjd med HP:s insats i första halvlek:

- Vi spelar fantastiskt bra anfallshandboll i första halvlek. Nästan allt stämmer, vi vinner våra kampar och framför allt våra niometersspelare får det väldigt lätt för sig.

Till en början såg det ut som att andra halvlek skulle fortsätta på samma spår. Hjalmar Jansson gjorde efter 34 minuter 15-25 och kanske blev HP efter det för bekväma. De kommande sju minuterna förlorade HP med 8-1 och matchbilden var helt vänd.

- Plötsligt börjar de få en väldigt bra utdelning i allt de gör. Vi blir nog lite omedvetet avslappnade och börjar satsa med 80-90% istället för 100 och då blir man straffade, sade Simon.

Matchens avslutning skulle vara jämn och målrik. Som närmast var Backa två mål ifrån att kvittera, men HP lyckades hålla ut. De tre sista minuterna gjorde bland annat Hugo Lignell två viktiga mål vilket gjorde att HP kunde vinna med tre mål, 33-36.

- Hade vi inte gjort en så nära fulländad första halvlek hade vi inte spelat så dåligt i andra halvlek, men riktigt skönt att vinna, menade Simon.

HP:s bästa målskytt var niometaren Edvin Landström med sju fullträffar, som även berömdes av huvudtränaren efter slutsignal:

- Den som sticker ut allra mest är Landström idag. Han gör det riktigt bra, inte bara i sitt assistspel som han alltid har, utan han gör det även väldigt bra med sina egna lägen.

Vinsten gör att HP leder ligan med elva poäng med fyra matcher kvar. Däremot har serietvåan HK Skövde sex matcher kvar vilket gör att serievinsten fortfarande inte är helt klar. Den kan istället avgöras nästa vecka då HP tar emot HK Önnerediterna i Estrad Alingsås. Matchen spelas torsdagen den 22 februari klockan 19.00.

HK Backa - HP Alingsås 33-36 (14-22)

Startsjuan för HP: Oskar Dahlin, Adam Svantesson, Arvid Andreasson, Hugo Lignell, Edvin Landström, Emil Douglas Andersson och Noel Hurtig.

Målskyttar: Edvin Landström 7, Adam Svantesson 5, Noel Hurtig 5, Emil Douglas Andersson 4, Arvid Andreasson 4, Oskar Dahlin 2, Simon Roos 2, Hugo Lignell 2, Melwin Hagström 2, Hjalmar Jansson 2 och Edwin Tengros.