Ahk header ny2

HP Dam till division 2

Publicerad 2024-04-08 10:00
Img 0223
Torbjörn Johansson om den obesegrade säsongen.

HP Alingsås Dam har gått hela säsongen obesegrade och under lördagen blev det klart att laget flyttas upp till division 2 väst nästa säsong. Detta efter att vunnit mot HK Country med 22-35 på bortaplan och 43-22 på hemmaplan.

- Det är inte så mycket jobb som behövs göras som tränare för det här laget, det är bara att åka med, säger en nöjd huvudtränare i Torbjörn "Lurken" Johansson.

HP Alingsås Dam kan nu lägga en exceptionell säsong bakom sig. Laget vann 22 av 22 möjliga matcher under grundserien och slutade med målskillnaden 801-396. Trots detta behövde laget kvala sig upp eftersom seriesystemet ska ändras till nästa säsong då en division fyra åter läggs till i svensk damhandboll:

- Ett par veckor innan vi skulle spela kvalmatcherna fick vi ett nytt motstånd. Det blev en liten överraskning att vi skulle få möta Country. De är på pappret mycket bättre än Hammarö som vi skulle mött från början, så det var vi inte riktigt beredda på, berättar Torbjörn.

Kvalmötets motståndare HK Country, hade vunnit alla matcher förutom en i sin serie Dam 3 Väst Östra. Country skulle visa sig börja första mötet klart bäst, då man gick upp i ledning med 5-1. Därefter visade Alingsås klass och vilja då man enkelt sprang iväg i båda matcherna, som slutade 22-35 i Arena Skövde C och 43-22 i Nolhagahallen.

- Vi mötte ett riktigt bra lag med många bra spelare och vi vinner med 34 mål på två timmars handboll. Tjejerna är otroligt starka och de har gjort det bra över hela säsongen, säger Torbjörn.

Under säsongen har laget visat en enorm bredd. Men under kvalmatcherna mot Country var det niometerslinan av Maja Hermansson, Irma Göransson och Signe Lindblad som stack ut i målprotokollet. Hermansson gjorde totalt 19 mål, Göransson 15 mål och Lindblad 12 mål. Dessutom förstärktes laget av burväktarna Sofia Sandberg och Alma Olausson från a-laget.

- Vi ligger i fel serie och jag tycker att vi borde tagit det här steget uppåt för två, tre år sedan. Vi behöver ligga i division 2 för att ha ett utvecklingslag som spelar vettiga matcher mot bra motstånd. Vi vill kunna kombinera våra juniorspelare med några tjejer som inte får spela så mycket i damlaget. Då kan de komma ner till division två och ändå spela bra handbollsmatcher.

Hur har laget utvecklats i år?

- Vi har utvecklats på ett bra sätt. Vi har fokuserat på att spela ett mer moget och vuxet spel där vi är noggrannare med vad vi tar för några beslut. Mitt mål är att tjejerna ska vara självgående och där har vi kommit väldigt långt denna säsong, menar Torbjörn.

Många av dessa tjejer ska åka till Uppsala och spela finalspelet i USM om några veckor. Vad har du för några förväntningar där?

- De flesta i vårt lag är ett år för unga, så det är otroligt starkt av oss att bara komma dit. Jag vet inte vad jag ska ha för några förväntningar men det jag vet är att tjejerna kommer sälja sig dyrt och inte ge upp, säger "Lurken" och fortsätter:

- Vi har hittat rätt på sistone och vi har olika uppställningar att labolera med. Det känns bra men vi möter också väldigt vassa motstånd.

Finalspelet spelas den 26-28 april i Uppsala och utöver det nämnda F18-laget har även P18 lyckats kvalificera sig till finalspelet.


Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub