Ahk header ny2

Förlust mot Kärra

Publicerad 2024-02-17 19:15
Bb230930jj107
AHK hämtade sig aldrig från ett tidigt underläge.

Damlaget åkte på ett tung förlust under lördagseftermiddagen. Trots att majoriteten av matchen var väldigt jämn lyckades AHK inte stå upp tillräckligt bra mot serietrean Kärra för att ta poäng. Slutresultatet skrevs till 21-25 (9-12).

AHK var trögstartade och efter 9 minuter var hemmalaget mållösa. Detta gjorde att man direkt hamnade några mål efter Kärra, vilket var ett underläge som var svårt att komma tillbaka ifrån.

Efter 22 minuter av den första halvleken lyckades AHK göra så att differensen mellan lagen endast var ett mål, men kvitteringen kom aldrig. Istället kunde Kärra gå till halvtidsvilan i ledning med tre mål.

- Vi gör för få mål och det kan nog bero på vårt bollsläpp. Det behöver gå lite snabbare i både det uppställda och i tryckspelet, kommenterade lagkapten Josefin Ewerman efter slutsignal.

Med sju minuter kvar att spela gjorde Kajsa Lindberg Blohm sitt nionde mål vilket betydde 20-22. Men det var gästerna från Göteborg som skulle avsluta matchen bäst och vinna med 21-25.

- Det är väldigt surt såhär direkt efter. Det känns som att vi är på gång när vi gör 20-22 men så tappar vi vårt spel igen, fortsatte Ewerman.

Denna säsong har du fått mer speltid i anfallsspelet jämfört med tidigare säsonger, hur tycker du att det fungerar?

- Det fungerar bra. Det är en ny position för mig så det finns mycket att lära sig men det är kul att få spela åt båda hållen.

Ni har haft svårt att slå de absoluta topplagen i damallsvenskan, vad är det som saknas för att kunna vinna såna matcher?

- Jag tror det är det som vi har snackat om innan, att vi behöver hitta en kontinuitet över 60 minuter. Vi har många bra sekvenser som visar att vi kan vara på topplagens nivå, men vi lyckas inte hålla den nivån i hela matcher, avslutade lagkaptenen.

Damlagets nästa match spelas först den 3 mars, då man åker på besök till Stockholm och Huddinge HK för att spela en viktig tillställning. Matchen har avkast klockan 16.00 och finns att köpa på handballplay.se.

Alingsås HK - Kärra HF 21-25 (9-12)

Startsjuan för AHK: Clara Wolf, Emma Odén Rasmusson, Josefin Ewerman, Astrid Berura, Kajsa Lindberg Blohm, Elle Månriddare, Isabelle Ranch.

Målskyttar: Kajsa Lindberg Blohm 9, Isabelle Ranch 5, Ellen Reinholdt 3, Emma Odén Rasmusson, Astrid Berura, Linn Andrén och Moa Solefors.

Straffar:

AHK: 1/2

KHF: 4/4

Utvisningar:

AHK: 4x2min

KHF: 3x2min

Domare: Samuel Kähler och Adam Nilsson.

Publik: 346.

Noel Svensson
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub